Bemutatkozás

A Hunguest Hotel Sun Resort egy kéthektáros szállodapark közvetlenül a tengerparti sétány mellett, öt percnyi sétára Herceg Novi történelmi óvárosától. A sűrű mediterrán növényzet, a banánfák, pálmák és leanderek közt összesen 5 szállodaépület és számos apartmanház várja a vendégeket. A kikapcsolódást saját strand, temperált kerti medence, gyermekmedence, multifunkcionális sportpálya, a wellness oázis infra és finn szaunái, pezsgőfürdőjei, szoláriuma biztosítják. A szálloda saját strandján, valamint a medencéknél elhelyezett napernyők és napágyak ingyenesen igénybe vehetőek vendégeink részére.

Elérhetőség

Hunguest Hotel Sun Resort

85340 Herceg Novi, Sveta bubala bb.
(Montenegró)

Útvonaltervezés

+382-31-355-000

A montenegrói nemzeti konyha

A montenegrói nemzeti konyha két részre bontható: a tengerparti és a hegyi-kontinentális konyhára

A tengerparti konyha jellegzetességei

Ezen konyha különlegessége nem csak a nyersanyagok egészséges mibenlétében rejlik, hanem abban is, ahogyan az étel készül. A egészséges tengerparti mediterrán étkezésnél a következő nyersanyagokat használják fel: különféle zöldségek, olajbogyó olaj, halak és kagylók, kecske- és juhsajt, különféle gyümölcsök, déli gyümölcsök: citrom, mandarin, narancs, kiwi, füge és mandula, ezeken alapszik a tengerpart hagyományos étrendje.

Elkészítési mód

A zöldségeket nagyon kevés vízben főzik meg, ha megfőtt, olajbogyó olajjal ízesítjük és megszórjuk mediterrán fűszerekkel(rozmaring, bazsalikom, majoranna).
A halat készítik halászlé módra, egyéb módon főzve és sütve.
A tenger gyümölcseit és a kagylót kötelezően fehér bor és a tengerparti fűszerek hozzáadásával kell elkészíteni.
Az előételek a különféle sajtok, amelyeket szárított sonkával és olajbogyóval együtt kínálnak.

Egy kis ízelítő a hagyományos montenegrói étkezésből

  • Fogadás: fánk, szárított füge, méz, dió és házi szölőpálinka
  • Hideg előételek: szárított házi sonka, gyenge sajt, olajos sajt, kecske sajt, füstölt sajt, száraz sajt, sós szardella, polipsaláta, tengeri gyümölcssaláta és olajbogyó
  • Meleg előételek: rizottók a tenger gyümölcseivel, kalamárival és rákkal Leves: halászlé (friss halból)
  • Főételek: főtt hal, rostélyon sült hal dalmát körettel, polip gulyás, pasticada makarónival és galuskával, kagylók és rákok fokhagymás, fűszeres, fehér- és vörös borban párolva, kalamári rostélyon, töltött kalamári (csápokkal és kis rákokkal)
  • Desszertek: friss mediterrán gyümölcs, aszalt gyümölcs, édes sült tészta Italok: vörös és fehér fahordóban tárolt házibor

A hegyi-kontinentális konyha

A hegyi-kontinentális vidék főleg hagyományos, egyedi és az egész világon eredeti konyhájáról ismert. Montenegro ezen vidékén egészséges tej- és hústermékeket fogyaszthat különleges módon elkészítve. Sok a folyó és a tó és az ökológiai tiszta vízből származó halspecialitás. Van kontinentális gyümölcs és zöldség, amely tovább javítja az étel minőségét.

Egy kis ízelítő a hagyományos montenegrói étkezésből

  • Aperitívok: házi szölőpálinka, házi szilvapálinka, házi körtepálinka, gyenge és erős
  • Fogadás: fánk sajttal, kajmakkal és mézzel
  • Hideg előételek: njegusi szárított sonka és sajt, kucaki, pljevljai és tömlős sajt, durmitori kajmak, vaj
  • Meleg előételek: túrós darakása Levesek: sajtos csalánleves, vargánya krémleves pásztor módra, zöldhagymás burgonyaleves, hagymaleves, árpakása (gombával), gombakása és kása metélttel
  • Főételek: parázsban készült báránysült, tejben készült báránysült, főtt bárányhús, szárított juhhús, juhhús burgonyával, sült borjúhús, hátszín rolád gombával, szárított marhahús savanyú káposztával, njegusi és drumitori stek, podgoricai pecsenye, füstölt ponty és pivai pisztráng
  • Desszertek: kontinentális gyümölcs és sült tészták Italok: vörös és fehér háziborok

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!