Szobafoglalás

Hírlevél

Kárpótlási és rekreációs jellegű üdülőhasználati program

Magyarországon nagyon sok család rendelkezik belföldi üdülési joggal, amelyet változatos okok miatt sajnos már nem lehet igénybe venni. A HUNGUEST HOTELS Zrt. az ily módon üdülési lehetőségüket vesztett emberek számára dolgozta ki a kárpótlási jellegű üdülőhasználati konstrukcióját, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével.

A program 2012-es indulását nem várt érdeklődés fogadta, ráadásul szélesebb körben, üdülési jogukat el nem veszített családok részéről is folyamatos igényként merült fel az üdülőhasználati jog megszerzése, ezért szállodaláncunk részükre – szintén a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével – 2013-ban elindította rekreációs jellegű üdülőhasználati programját is. 

A kárpótlási és rekreációs jellegű üdülőhasználati program gördülékenyebb és szakszerűbb értékesítésének elősegítése érdekében a HUNGUEST HOTELS Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Stratégiai Partner Kft-vel a bükfürdői Hunguest Hotel Répce és hévízi Hunguest Hotel Helios szállodák meghatározott szobáinak időben megosztott használati jogának értékesítésére. Az üdülőhasználati programban kizárólag a Stratégiai Partner Kft., kizárólag a Hunguest Hotel Répce és Hunguest Hotel Helios meghatározott szobáinak üdülési heteit értékesítheti 15 évre vonatkozóan.

Kárpótlási jellegű üdülőhasználat

A HUNGUEST HOTELS a kárpótlási jellegű üdülőhasználati szerződésben foglalt, kedvezményes árú üdülőhasználati jogot kizárólag azon üdülési jogosultaknak kínálja, akik valamely más szálláshely szolgáltatónál, vagy egyéb jogi személynél üdülőhasználati szerződést kötöttek, és az adott ingatlanra vonatkozó időben megosztott használati joguk a szálláshely szolgáltatóval szemben indított felszámolási vagy végrehajtási eljárás miatt szűnt meg, vagy egyéb okból lehetetlenült el. 
A HUNGUEST HOTELS kárpótlási jellegű üdülőhasználati programja különálló jogügylet, így a jogosultnak bármely más egyéb jogviszonyból eredő, más értékesítő által értékesített korábbi üdülőhasználati szerződéséből és egyéb kapcsolódó jogviszonya vonatkozásában a HUNGUEST HOTELS-nek semmilyen joga és kötelezettsége nem keletkezik sem a jogosultak, sem bárki más irányában. A korábbi üdülőhasználati szerződésből adódó jogok átadása és átvétele nem történik meg a szerződés aláírásával.
A kárpótlási jellegű üdülőhasználati programhoz csatlakozók részére szállodaláncunk ingyen biztosít egy névre szóló HUNGUEST HOTELS Egyéni Törzskártyát, amellyel kedvezményesen vehetők igénybe a HUNGUEST HOTELS valamennyi szállodájának szolgáltatásai.

Rekreációs jellegű üdülőhasználat

A fenti konstrukcióhoz képest alapvető különbség, hogy a rekreációs jellegű üdülőhasználatra bármilyen természetes vagy jogi személy jogosult, függetlenül attól, hogy rendelkezett-e korábban üdülési joggal. A rekreációs program szintén a bükfürdői Hunguest Hotel Répce vagy hévízi Hunguest Hotel Helios szálloda évente egy nyaralási hetét biztosítja 15 éven keresztül az egészségük megőrzését szem előtt tartók részére.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel vagy szeretné a program részleteit is megismerni, keresse a Stratégiai Partner Kft-t az alábbi elérhetőségeken: