Szobafoglalás - legjobb árak

Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-88-620-620, +36-88-620-600

Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort - Téltemető - február 24.

A Télbúcsúztató-Tavasztemető valamikor a hajnali órákban kezdődik, amikor két hízó szomorú véget ér. No de a derék állatok áldozathozatala lesz a nap utolsó szomorú eseménye.

Téltemető Balaton - 2019

7-kor már a Budatava strandon elindulnak a téltemető programjai:

Bemutatkozik a Megfőzzük Almádit Egyesület. A Jóbarátok Halsütöde „Macijának” vezetésével elkészül az orjaleves, a csülkös babgulyás, a toros káposzta, a hagymás vér, megtöltődnek kolbász- és hurkafélék. A készülő resztelt máj illatára is számíthatnak a tavaszra várakozók.

Tornyos Balázs séf, a Megfőzzük Almádit Egyesület elnöke ideszállítja szmókerét, amellyel elkészíti a Tornyos BBQ legkiválóbb barbeque oldalasait, tépett húsos szendvicseit. Kocsis Bálint séf és alelnök a köretekért felel. A Kerekes pince Andrása és Pap Béla séf részt vesz a húsok előkészítésében, de a Kerekes magával hozza egyik zászlóhajóját is, a székely túrófánkot.

A Bab kávézó kávékülönlegességekkel jön, a Desszeretlek izgalmas pohárkrémeket kínál az érkezőknek. Csalló Gergő is ott lesz a legjobb pálinkáival.

A zenei aláfestésről Horváth László gondoskodik majd, aki hol Máté Péter, hol Chris Rea bőrébe bújik, a hörgős metálon kívül mindenféle zene várható tőle.

13 órakor a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár is megtelik élettel. 

Az ideérkező gyerekek és felnőttek kiszebábot készíthetnek Zsapka Adél segítségével. Természetesen nem áruljuk el, hogy a legjobb bábukészítők nagyon finom sütit kapnak jutalmul, mert az meglepetés!

Aki jelmezben érkezik a helyszínre az majd jelmezben vonulhat az Erzsébet Ligetbe. És lehet, hogy a sütiből is kap. Az álesküvő és a téltemetés fél 3 tájban kezdődik el a móló közelében. (Azt sem áruljuk el, hogy a kiszebábu szomorú véget ér!)

A hagyományőrzőket Kovács Krisztián (Kiki) vezeti majd, a néptáncosok között pedig megtalálhatjuk majd a Ringató Balaton Tánccsoport, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a balatonfüredi Koloska Táncegyüttes tagjait. A talpalávalót a Zagyva Banda húzza majd. 

A móló programjai befejeztével a táncos menet a Budatava strandra indul.

A Budatava strandon 15:30-kor mindenkit vár a Nemzet Rozmárja, Schirilla György,

aki a vállalkozó szellemű Almádiakkal megmártózik a hűvöskés Balatonban. Már most szólunk, hogy nem lehet csak úgy, Hűbelebalázs módjára fejest ugrani a vízbe. Előtte orvosi vizsgálaton kell átesni a helyszínen! Emiatt kérünk regisztrációt a bátor jelentkezőktől.

Jelentkezni lehet a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár telefonszámán: 06 88 542-515

E-mail: pannonianepmuvelo@upcmail.hu

A programoknak csak a sötét és hideg vethet véget!

Mindenkit várunk!