Szobafoglalás - legjobb árak

Hévíz, Vörösmarty Mihály utca 91. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-342-895 | +36-83-340-525

Hévíz, Hunguest Hotel Helios - Wellness masszázsok

KLASSZIKUS MASSZÁZSOK

FRISSÍTŐ WELLNESS MASSZÁZS

Az egészséges, de keveset mozgó, ülő foglalkozású emberek gyakran szenvednek hát és izomfájdalomtól. A frissítő masszázs során olyan kezelést alkalmazunk, amely átmozgatja a testet, felpezsdíti a vérkeringést. Az ellazult, kellemes testélmény nyugodt, de felfrissült lelkiállapotot okoz.

AROMAMASSZÁZS

A gondosan válogatott, értékes illóolajok és növényi kivonatokból összeállított aromaterápiás készítményekkel végezzük a test könnyed átmasszírozását. Az alkalmazott masszázsolajok hatására intenzívebbé válik a hagyományos masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló hatása. Szinte mindenkinek ajánlott, aki lazításra, felüdülésre, közérzet javításra vágyik.
Relaxáló, regeneráló: frissítő hatása miatt fáradtság, kimerültség enyhítésére ajánljuk. Közérzetjavító, fokozza a bőr vérkeringését. Felhasznált illóolajok: narancs, mandarin, levendula.
Kiegyensúlyozó: elősegíti a teljes ellazulást, összhangba kerülünk környezetünkkel. Felhasznált illóolajok: citrom, rózsafa, rozmaring, fahéj.
Energetizáló: visszanyerjük régi energiánkat, feltölti lelkünket, javítja a keringésünket. Bőrünk frissebb, üdébb lesz. Felhasznált illóolajok: borsmenta, rozmaring, bazsalikom.

SVÉDMASSZÁZS

Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. A svédmasszázs legelterjedtebb fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok. A simító mozdulatok segítségével egyenletesen eloszlatja a masszázsolajat a testen, ezzel előidézve a test általános ellazulását. Az ezt követő mélysimítások mindig a szív felé irányulnak, amik serkentik a vérkeringést és bemelegednek az izmok. Majd a gyúrás a háton, a mellkas felső részén, a lábon és a fartájékon folytatódik. Ez ellazítja az izmokat, szétválasztja a merev izomrostokat, fokozza az izmok vérellátását. Az izmok tonizálására az ütögetés különféle formáit alkalmazzuk, melyek lehetnek erősek, enyhék, lassúak és gyorsak egyaránt.

MÉREGTELENÍTŐ NYIROKMASSZÁZS

A masszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, és fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A masszázs felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A nyirokmasszázs során simító, szív felé haladó, pumpáló mozdulatokkal meggyorsítjuk a pangó nyirok eltávozását. A kezelés emellett javítja a közérzetet: aktíválja az immunrendszert, feszültségoldó, gyulladáscsökkentő, és nyugtató, bőrfeszesítő hatású.

 NYIROKMASSZÁZS (BTL)

A nyirokrendszeren keresztül javítja az izmok, izületek, a belső szervek vérellátását, méregtelenítését és a mobilizálható ödémákat.  Ez az új kezelési módszer, gépi úton hatékonyan végzi a problémás - elsősorban alsó végtagi- területek kezelését így helyreállítva a nyirokkeringést, gyors és tartós állapotjavulást eredményezve.
A testre  mandzsettákat erősítünk, amelyeket az  géphez kapcsoljuk. A levegővel nyomáshullámot hozzuk létre. A hullámok periódikusan követik egymást, a számuk és az erősségük egyénileg is szabályozható.

SPECIÁLIS MASSZÁZSOK

AYURVÉDA MASSZÁZS

Az ayur-véda szó szerinti jelentése: az élet tudománya, India klasszikus orvostudománya. Az ayurvéda szerves része a masszázs. Az ayurvédikus masszázs teljes egészében különbözik a nyugati országokban alkalmazott masszázsoktól: meleg olajjal történő teljes tesztmasszázs. Ez a modern életvitel stresszének ellenszere. Tisztitó hatása elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből, ezzel szinte megfiatalítva azt. Helyreállítja a test természetes egészségét, növeli az állóképességet. Az olajos masszázs ellazítja és feloldja a feszültséget az izmokban, mély relaxált állapotba juttatja a testet. Az ayurvédikus masszázs után az ember szinte újjászületik.

SHI TAO LÁVAKÖVES MASSZÁZS

Valódi testi-lelki élményt nyújt ez az igen értékes növényi olajokkal, felmelegített valódi láva kövekkel és kézzel végzett speciális masszázs. A Shi Tao névre keresztelt változat során a felmelegített láva köveket a megfelelő energia pontokon helyezzük el, és speciális fogásokkal, lágy simításokkal stimuláljuk a test energiavonalait. Ezzel a test minden sejtjébe eljuttatjuk az élet energiáját, a Qi-t (csi-t), így egyensúlyba hozzuk az energia áramlást. Ez a masszázskülönlegesség a test és a lélek teljes kikapcsolódását segíti elő.

TALPMASSZÁZS

A talpmasszázs a legrégebbi kezelési módok egyike. A kezelés célja a testi és lelki egyensúly helyreállítása. A masszírozás ellazítja a lábfejet, talpat, feszültséget old és jó közérzetet ad, valamint késlelteti a szervezet öregedését.

TALPREFLEXOLÓGIA

A talpreflexmasszázs különleges masszázsforma, melynek során a lábon és a talpon található idegvégződéseket, energiapályákat ingereljük, és speciális fogások alkalmazásával a talpreflexpontokon keresztül egész testre ható, komplex kezelést végzünk.
A reflexológiában minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja. A talpunk megfelel a testünk térképének, minden területe egy-egy szervnek feleltethető meg, ennek következtében a talpreflexmasszázs számos kedvező hatást fejt ki a szervezet egészére.
Jótékony hatásai többek között a következők:
Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Lelki problémákban is segítséget nyújthat. A lábboltozatok izomzatának ingerlése mellett kifejezett közérzetjavító hatással is rendelkezik, ellazítja a lábfejet és a talpat.

SHIATSU MASSZÁZS

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás, minthogy alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást használjuk, hasonlóan az akupresszúrához. Az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználjuk. Ezenkívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is, hasonlóan a jógához. Az egészségmegőrzés hatásos eszköze, de segítségével különböző betegségeket enyhíthetünk: fejfájás, hátfájás, emésztési probléma. A kezelés szabadidőruhában történik, és az egész testre kiterjedően zajlik.

TRADICIONÁLIS THAI MASSZÁZS

A masszázs az izmok nyomásával, nyújtásával, a különböző testhelyzetek felvételével a szabad energiaáramlást igyekszik biztosítani a megfelelő energiapályákon, amelyeket ők “szennek” neveznek. Az akupunktúrás pontokat masszírozva  egyensúlyt teremt a test egyes részei között, a megrekedt energiákat újra működésbe hozza. A meghatározott pontokra irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt, mind fizikailag, mind mentálisan kiegyensúlyozottá tesz, és optimizmussal tölti fel a szellemet. A thai masszázs kilazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat, stimulálja a különböző szerveket. A masszázs ritmikus és meditatív, ez teszi egyedülállóan hatékonnyá, amely felüdülést jelent testnek-léleknek-szellemnek egyaránt.
A kezelés szabadidő ruhában történik.

YUMEIHO MASSZÁZS

A kínai és japán hagyományokon alapuló gyógymódokat egyesíti. Alkalmazza a különböző masszázs technikákat, a csontok és az ízületek helyreigazítását, és az akupresszúrát. Hatásai: a szervezet általános állapotát javítja, fokozza a vérkeringést, felszabadítja az elmozdult gerinc-csigolyákat, az egész testre frissítőileg hat, harmonizálja a test és lélek kapcsolatát.
A kezelés szabadidő ruhában történik.