Keszthely, Mikus Gyula sétány 5. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-889-600, +36-83-889-633 | .

Keszthely, Hunguest Hotel Helikon - Programok

Búcsúzunk egy kis időre, de VISSZATÉRÜNK!

Kedves Vendégeink!

November 6-án Keszthely legrégebbi, de mai napig mesés szállodája bezárja kapuit egy kis időre, hogy megújult környezetben, magasabb minőségben, és persze továbbra is a megszokott vendégszeretettel fogadhassa Önöket újra. Kövessék híreinket, figyeljék szállodánk Facebook oldalát, hogy első kézből értesüljenek majd a változásokról és a nyitásról. Ne feledkezzenek meg a Helikonról a jövőben sem!

Hunguest Hotel Helikon Csapata


Keszthelyt a „Balaton fővárosaként”, de az „emlékek városaként” is gyakran emlegetik.

Látnivalók Keszthelyen
Sportprogramok
Balaton
Egy kis történelem

Festetics kastély

Keszthely leghíresebb jelképe a Festetics Kastély, amely Magyarország 4. legnagyobb, de 1. leglátogatottabb, 101 helyiséggel rendelkező, eredeti formájában megőrzött és felújított kastélya. Számos kiállításnak és múzeumnak ad otthont, míg nyáron a város legnyüzsgőbb kulturális központjává válik színházi bemutatói és koncertjei révén.

Múzeumok, programok és rendezvények

Megannyi program várja Keszthelyen! Városunkban folyamatosan nyitva tartó múzeumok, időszakos kiállítások, koncertek és színházi bemutatók várják a közönséget. A Festetics kastély ad otthont a Kastélymúzeumnak, a Hintókiállításnak, a Történelmi modellvasút kiállításnak és a Vadászati múzeumnak, valamint az egzotikus növényeket felvonultató Pálmaháznak is. Érdemes ellátogatni a Balaton Múzeumba is, ami a Balaton jelenét és múltját mutatja be, valamint színes állatvilágát ismerteti.

A Georgikon Múzeumban a környék agrár és mezőgazdasági fejlődését követhetjük nyomon, míg a Babamúzeumban megcsodálhatjuk a népviseletbe öltöztetett babákat és hírességekről mintázott életnagyságú viaszszobrokat. Elkalandozhatunk még a rádió és TV múzeumba, a Cadillac múzeumba vagy Szendrey Júlia felújított szülőházához is.

Aki kedveli a műemlékeket, a monarchia korabeli építészetet, annak Keszthely maga a paradicsom. Városunkban kalandozva szinte minden épületen felfedezhető ennek a kornak egy-egy apró jellegzetessége. Városunk folyamatosan megújul és fejlődik! 2012-ben elkészült a főtér és a szállodánk mellett lévő park és Balaton parti sétány is felújításra került, ahol gyermekjátszótér és kültéri fitnesz park várja a mozogni vágyókat csodálatos panorámával a Balatonra.