Szobafoglalás

Keszthely, Mikus Gyula sétány 5. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-889-600, +36-83-889-633 | .

Keszthely, Hunguest Hotel Helikon - Aktuális programok

2017. szeptember 14-16.

Keszthelyi Táncpanoráma
Táncművészet és élmény felsőfokon

A Keszthelyi Táncpanoráma az őszi hónapokban kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a táncművészet szerelemeseinek. Immáron tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a rendezvény a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében.
Az esemény mára a város meghatározó kulturális eseményévé vált, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház és modern balett – műfajban.
Az idei évben a repertoárban szerepel Lakatos János legújabb szórakoztató tánctörténeti előadása, emellett három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Győri Balett és a Duna Művészegyüttes produkcióit, valamint Lakatos János fotókiállítását tekinthetik meg Keszthely vendégei, lakosai.
Aktuális csomagajánlatunk a Táncpanoráma időszakára itt.


Kiállítások, koncertek, kulturális élmények

2017. szeptember 14-29.
„Mozgó célpont” fotókiállítás

A Táncpanoráma rendezvénnyel egy időben nyitja meg kapuit a Táncpanoráma Mozgó célpont elnevezésű fotókiállítása, ahol az érdeklődők Lakatos János koreográfus táncfotóit vehetik szemügyre.

2017. szeptember 16-17.
A kulturális örökség napjai 

A szeptember közepén megrendezésre kerülő rendezvény programjai a Helikon Kastélymúzeum, a Balatoni Múzeum, a Szendrey Júlia Emlékszoba és a Keszthelyi Városvédők Egyesülete közös szervezésében valósulnak meg. A programok között szerepel séta a Festetics kastély parkjában Nemes István (Helikon Kastélymúzeum) vezetésével, valamint egy rendhagyó városi séta is Iski Szilvia (Helikon Kastélymúzeum) vezetésével.

2017. szeptember 23  - október 1.
Kockabarátok kiállítás 

Játszóház és aktív kikapcsolódás a család nem csak legfiatalabb tagjainak. A több mint 1000 négyzetméteren egy időben több mint 1millió LEGO elem lesz elérhető, megtekinthető. A játékos építkezők szerelmeseinek kiváló kikapcsolódás lesz. A kiállítás a keszthelyi LIDL szupermarketben tekinthető meg.

2017. szeptember 30 – december 31.
VII. Műszak / Kulturális piknik kiállítás

A Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia művészházaspár által szervezett alkotótáborban évről-évre egy téma ihletésére készülnek az alkotások. Az idei mottó: "Balaton és szabadság". A kiállítás a Balaton Múzeumban látogatható egészen az év végéig.

2017. szeptember 25 – november 12.
Múzeumok Őszi Fesztiválja – Balatoni Múzeum

Ebben az esztendőben is csatlakozik a keszthelyi Balaton Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja nevet viselő rendezvényhez. Az idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál jelmondata 2017-ben: „Az ajtó nyitva áll”.
A Fesztivál programjai:
2017. október 14. 9.00 – 15.00 - Sétálj, gyalogolj, birngázz velünk! – Irodalmi (Cool)túra, játékos felfedezőtúra irodalmi emlékhelyek megismerésével.
2017. október 28. 14.00-17.00 -  Mesterek és alkotók - Mesterségek napja
Cél, hogy az érdeklődők ne csak a hagyományos mesterségek kész termékeivel, hanem a folyamatokkal is megismerkedjenek.
2017. november 2-3. 13.30-17.00 – Múzeumi Szünetelő – Őszi kikapcsolódás
Az őszi szünet napjain a Balatoni Múzeum olyan programokat kínál, amelyeken elsősorban az őszi termések feldolgozása jelenik meg témaként. A sokféle termésből különféle színes díszek készítésére nyílik lehetőség. A termények betakarításához, az ősz végéhez, a tél közeledtéhez köthető népi szokásokról, hiedelmekről tart előadást a múzeum néprajzkutatója, és mutat az őszi munkákhoz köthető tárgyakat is.
2017. október 1.
Chopin és Liszt két jó barát…
Október első vasárnapján Hegedűs Endre zongoraművész hangversenyére invitálja a komolyzene iránt érdeklődőket városunk, ahol a koncert ideje alatt Liszt és Chopin nagyszerű művei szólalnak majd meg.


Amennyiben a pihenés is szóba jöhet a kultúra mellé, kattintson a részletekért!