Keszthely, Mikus Gyula sétány 5. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-889-600, +36-83-889-633 | .

Keszthely, Hunguest Hotel Helikon - Balaton

Mi jut eszébe a Balatonról?

Mi is feltettük ezt a kérdést magunknak és vendégeinknek is. Több válasz is született. Volt, akinek a „Magyar tenger” elnevezést juttatja eszébe. Volt, akinek a felhőtlen gyerekkort és felejthetetlen táborozásokat. És van, akinek pár átalvatlan éjszakát és fergeteges bulikat. Abban mindenki egyet értett, hogy az élmények felejthetetlenek és örökre szólóak voltak.

Az érzés, amit a Balaton nyújthat, semmihez sem fogható. Régies, nosztalgikus varázsával minden idelátogatót rabul ejt. A Balatonnak megannyi arca van, minden évszakban más, mely felfedezésre csábítja az utazókat. Nem csak maga a víz, a nyári élmények és szórakozás, de színes állat és növényvilága és különféle korokat idéző városai is igazi élményeket tartogatnak magukban. Ezt a tájat kiismerni 1-2 nap alatt lehetetlen.

Számos programmal várja a látogatókat. Csodálatos nemzeti parkok, védett városrészek, melyek a múltkorokat idézik, rezervátumok, színházak, aquaparkok, gyógyvizes fürdők, sportolási lehetőségek földön, vízen és levegőben, koncertek és csodálatos múzeumok várnak minden látogatót. A Balatoni táj nem csak a szemet, de a hasunkat is gyönyörködteti. Minden tájegységén valóságos gasztronómiai történelem fogad minket. Megkóstolhatjuk a tájegységekként jellegzetesen elkészített ételeket, valamint a méltán híressé vált balatoni régió finom borait.

A Balatoni táj szépségeit felfedezni és kiismerni még egy élet is kevés lehet:

“Akik nyaranta fürdővendégként a Balaton partjaira sereglenek, maguk legjobban érzik e vidék varázsszerű hatását. A meleg párázattal telített lég, mely éjjel is megtartja jótevő langyosságát, a villanyos meleg hullám új tüdőt, új gyomrot, új szívet, idegzetet, új vért ad az embernek. A bűbájos holdvilágos éjszakák valami mély pihentető érzést vezetnek a kedélybe. A test és lélek megedződik. Azt mondhatnánk, hogy ez egy tó, csupa szentelt vízből.”
/Jókai Mór: A Balaton/