Keszthely, Mikus Gyula sétány 5. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-889-600, +36-83-889-633 | .

Keszthely, Hunguest Hotel Helikon - Egy kis történelem

A Hotel Helikon Keszthely legidősebb és legnagyobb működő szállodája.

Keszthelyre a 60-as évektől egyre több vendég érkezett, mely pozitív hatást gyakorolt a város fejlődésére, többek között az idegenforgalomra is: új szállodák épültek, köztük 1971-ben a Hotel Helikon, mely ma a város legidősebb és legnagyobb működő szállodája.

A Hotel Helikon a 70-es évek hagyományos stílusában épült, különleges és egyedi belsőépítészeti megoldásokat rejt magában, mely minden, az építészetet kedvelő ember számára érdekes lehet. A belsőépítészeti átalakítások 1982-84 között zajlottak, melyek Blazsek Gyöngyvér és Füzes Antal keze munkáját dicsérik, ahogy szállodánk legnagyobb konferenciaterme is, melynek kazettás textilmennyezete Csete Ildikó textil iparművész ötletei alapján az égboltot és csillagképeket idézi (készült 1992-ben). A szálloda halljában lévő szökőkút először lépcsőként funkcionált, mely felvezetett a félemeleten lévő napozóteraszra. Az 1982-84 között történt felújítások során alakították át szökőkúttá és épült meg a még most is szállodánk részét képező kazettás üvegkupola.

A szálloda díszítő elemeiként is funkcionáló tartóoszlopok a tavaszi, őszi és nyári természeti motívumokat idézik (a hallban megelevenedik a tavasz a rügyező fák és virágok motívumaival, Balaton éttermünkben a nyár nyíló virágai és Park termünkben az őszi lombhullatás).

A Hotel Helikonban megannyi híresség megfordult már, például Zalatnay Sarolta, Moldova György vagy Vámos Miklós.

Nálunk rendezték az 1995 májusában tartott közép-európai államfők találkozóját. Itt lakott többek között Göncz Árpád, Michal Kováč, Lech Wałęsa. 1997-ben itt tartották a Keszthely város fennállásának 750. évfordulója alkalmából megrendezett nagykövetek ebédjét, melyen többek közt részt vett Göncz Árpád (Magyar Köztársaság Elnöke), Hajós Ferenc (Szlovénia Nagykövete), Grzegorz Lubczyk (Lengyel Köztársaság Nagykövete), Carlson Staffan (Svédország Nagykövete), Peter F. Tufo (USA Nagykövete).

Az elmúlt 40 év során szállodánk kiérdemelte vendégeink szeretetét kiemelkedő és folyamatosan fejlődő, mégis hagyománytisztelő szolgáltatásaival és kiszolgálásával. Sokakat visszatérő vendégként és barátként fogadunk évről évre, bízva abban, hogy minden alkalommal a legjobbat nyújtjuk számukra.