Hunguest Hotels Hungary


Szobafoglalás


Hírlevél

Iratkozzon fel a Hunguest Hotels hírlevelére, hogy akcióinkról és aktuális híreinkről leghamarabb értesüljön. Legutóbbi hírlevél itt


Keresés a weblapon


Kiemelt ajánlatok

WELLNESS AKCIÓK

Üdülési Csekk akciók

SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA

HÚSVÉT WELLNESS

Wellness ajánlatok hölgyeknek

Wellness ABC

Heti recept

Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel

A budapesti Hunguest Hotel Platánus konyhájából

A lazacsteaket fűszerkeverékbe forgatva kevés olajon megsütjük. A mézet a chilivel kikeverjük... tovább...

Akciós üdülések kiadvány

Üdülési Csekk


Hunguest Hotels a Facebookon

Pelion - Hunguest Hotel Pelion, Tapolca


Válassza a Hunguest Hotel Peliont, Magyarország egyik legnépszerűbb wellness szállodáját!

WELLNESSPelion wellness hotel -a Pelion télen-nyáron az Ön felüdülését szolgálja. Bel- és kültéri medencéink, az élményfürdő, többféle szauna, gőzkabin - mindez kötelező. De az igazi kikapcsolódáshoz szükséges pihenőterek, a rendszeres wellness programok teszik teljessé az Ön rekreációját, a valódi wellnesst. Pazar testkezelések és masszázsok, és megannyi csoda. A Pelion, mint wellness hotel - további információ itt.

AKCIÓK - számos, különböző, de gazdag tartalmú csomagajánlatunk mellett a szezon igényeinek megfelelő akciókat is hirdetünk. Most 3=4, illetve 4=5 akciónkat ajánljuk figyelmébe, de érdemes készülni már a húsvéti wellness akciónkra és a pünkösdi hosszú hétvégére is! Összes árunkat és akciónkat is érdemes átnézni!

RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK, TRÉNINGEK - ha budapesti, felejtse elazt a kötelező passzust, hogy 100 km-en belül keres rendezvényhelyszínt. A Balaton-felvidék csodája megér plusz félórát. A Pelion pompás különtermei, a vadonatúj 500 fős FORUM konferencia- és rendezvényterem pláne megér ennyit. Áraink szolidak, parkunk és szolgáltatásaink indoor és outdoor programokhoz kreatív ötletek garmadáját kínálják. Tudjon meg mindent rendezvénytermeinkről!

CSALÁDOK - míg Ön gondtalanul pihen, gyermeke a Pinocchio klubban vesz részt foglalkozásokon. A hatalmas, játékokban (kalózhajó, trambulin, sportpályák) gazdag Pelion - gyermekbarát szállodazárt kertünkben Önnek nincs oka aggodalomra, s végre a gyerkőcök is jól efáradhatnak estére. Nem beszélve a külön a jövő törzsvendégeinke szánt gyermekprogramokról...

GASZTRONÓMIA - Orchidea éttermünk ínyenc falatokkal készül vendégei meghódítására. Svédasztalos kínálatunkban pedig igyekszünk az Önök elvárásait is figyelembe venni - hiszen lehetősége van előre kiválasztani kedvenceit. A Hunguest Hotels Gasztrofesztivál keretén belül speciális hétvégeken csábítjuk Önt kulináris kalandokra.

PROGRAMOK - rendszeres wellness programjaink (aerobik, vízitorna), a gyermekek számára energiazabáló foglalkozások, az egyes kiemelt hétvégeken külön programok teszik tartalmasabbá az Ön és a Pelion kapcsolatát. Tapolca és a Balaton-Felvidék programjait is szívesen ajánljuk figyelmébe.

PELION - mit kell tudni még a Pelionról? A PELION szó jelentése: gyógyító hegy, ma Pleszidi, híres hegység Thessalia keleti részén, Magnesiában, az Ossa hegycsoporttól Délre, a Boebeis tó, a Pagassaei tengeröböl és a thraciai tenger között; két kimagasló csúcsa 1620 km.-re emelkedik, legdélibb kiszögellései teszik a Sepias és Aentium hegyfokokat; a hegység lejtőit gyönyörű erdőség fedi; alantabb sok gyümölcsfa diszíti. Pelion-hegyA hegység ismeretes a Gigasok harcából, kik, hogy az eget megostromolhassák, az Ossa és Olympus hegyeket rálökték a Pelionra, vagy a Peliont és Ossát az Olympusra.

Számos egyéb monda is fűződik hozzá; pl. itt ácsolták az Argonauták hajóját; itt lakott Chiron centaurus, ki a gyógyíró erejű füvekben gazdag magaslat alatt egy barlangban lakott. Chiron istenek és héroszok nevelője (Achilleusz, Actaeon, Iasón, Castor, Polydeukés, Asklépios). Ő a „megsebzett gyógyító” archetípusa, miután Heraklész véletlenül megsebesíti mérgezett nyilával. A fájdalom végül olyan elviselhetetlenné vált, hogy Chiron lemondott halhatatlanságáról. Zeusz jutalmaként ő lett a Nyilas csillagkép az égbolton. A hegy tetején Zeus Actaeus oltára volt.