HUNGUEST HOTELS - ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Érvényes: 2014. december 1-től

Az Általános Szerződési Feltételek hatálya a HUNGUEST Hotels Szállodalánc tagszállodái által nyújtott szolgáltatásokra terjed ki. A HUNGUEST Hotels Zrt. jelen Általános Szerződési feltételeit a HUNGUEST Hotels Szállodalánc tagszállodái nevében eljárva teszi közzé, azzal, hogy a szállodai és kapcsolódó szolgáltatásokat a tagszállodák nyújtják és az azzal kapcsolatos valamennyi jog, illetve kötelezettség őket illeti, illetve terheli.

1) A Szolgáltató adatai:

Cím: HUNGUEST Hotels Zrt. 1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75/A-C
Levélcím: 1701 Budapest, Pf. 8.
Telefon: (06-1) 481-9100
Fax: (06-1) 481-9101, 481-9102
E-mail: info@hunguesthotels.hu
Internet: http://www.hunguesthotels.com

2) A Szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei:

a) a szolgáltatás megrendelése:
A megrendelést minden esetben írásban (telefax, e-mail, stb.) kell megküldeni az illetékes szállodának. Az egyes szállodák elérhetőségei a HUNGUEST Hotels Zrt. kiadványaiban, a szállodák saját prospektusain, valamint a www.hunguesthotels.com  honlapon találhatók.
A megrendelésnek tartalmaznia kell a Vendég nevét, címét, az érkezés és távozás pontos időpontját, a szobatípust, valamint a szolgáltatások (étkezés, program) pontos megnevezését.
Amennyiben az adott szállodában különböző típusú szobák, illetve több épület is létezik, a megrendeléskor félreérthetetlen módon közölni kell a szállodával, hogy a Vendég megrendelése az érintett szálloda mely épületére, milyen kategóriájú és típusú szobára vonatkozik.
A szálloda minden megrendelést írásban igazol vissza (telefax, e-mail).

A szállodai szobák minden esetben, minden szállodában legalább a „HUNGUEST Hotels szállodai Alapcsomag” tartalmával megegyező tartalmú szolgáltatásokkal rendelhetők meg.
A HUNGUEST Hotels Szállodalánc tagszállodái által közzétett árak, ajánlatok és packagek minden esetben tartalmazzák a „HUNGUEST Hotels szállodai Alapcsomag” tartalmát képező szolgáltatásokat.
A HUNGUEST Hotels Szállodalánc tagszállodái által alkalmazott „HUNGUEST Hotels szállodai Alapcsomag” egyes tagszállodák szerinti tartalmát jelen Általános Szerződési Feltételek I.sz. Melléklete foglalja magába.

b) közvetített szolgáltatások:
A szállodai alapcsomagban szereplő, illetve a szállodában igénybe vehető közvetített szolgáltatások aktuális listája elérhető a Hunguest Hotels weboldalán a www.hunguesthotels.hu/hu/kozvetitett_szolgaltatasok/ közvetlen Internet címen. A mindenkor érvényes „közvetített szolgáltatások” lista publikálása kizárólag a fenti Internet címen történik.

c) az ajánlatok érvényessége:
A HUNGUEST Hotels Zrt. ajánlatai - a Napi szobaárak kivételével - csak korlátozott mennyiségű szobakapacitással állnak a Vendégek rendelkezésére.

d) a szolgáltatás lemondása:
A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa megrendelt szolgáltatások esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja az érintett szállodát.
Egyéni megrendelések esetén kötbérmentes lemondásra – amennyiben a vendéggel megkötött egyedi megállapodás másként nem rendelkezik - az érkezést megelőzően három nappal van lehetőség.
Amennyiben a Vendég nem érkezik meg, illetve rendelését nem mondja le a megfelelő határidőig, a kötbér mértéke a megrendelt szolgáltatás díjának 70%-a, de legalább a megrendelésben szereplő 1 napi szobaár.
Csoportos megrendelés esetén egyedi üzletkötéskor kerül sor a lemondási feltételek  rögzítésére.

e) a szállodába történő érkezés-távozás:
A szállodai szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a hazautazás napján 10:00 (egyes tagszállodákban 12:00) óráig kell elhagyni.

3) Fizetési feltételek


A megrendelt szolgáltatások ellenértéke fizethető átutalással, illetve a helyszínen készpénzzel, bankkártyával, a HUNGUEST Hotels Törzskártya Program keretében kibocsátott kártyával, egészségpénztári kártyával (amennyiben a lánc az adott egészségpénztárral ennek elfogadására szerződött) valamint a belföldi szállodák esetében – a hatályos jogszabályoknak megfelelően - Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP kártya).

A HUNGUEST Hotels Zrt. fenntartja a jogot, hogy a vendég által megrendelt szállodai szolgáltatás igénybevétele előtt, de legkésőbb a vendég érkezésekor a szálloda fizetési garanciát kérjen. A fizetési garancia lehet a vendég bankkártyájával történő előauthorizáció, illetve a megrendelt szolgáltatás helyszínen történő kiegyenlítése érkezéskor készpénzzel vagy a szálloda által elfogadott készpénz helyettesítőkkel, továbbá a szolgáltatás igénybevételének  megkezdése előtt a megrendelt szolgáltatás értékével egyező összegű banki átutalás a szálloda bankszámlájára.
SZÉP kártyával történő fizetés esetén a jogos kártyahasználat érdekében a szálloda kérheti a megrendelt szolgáltatások előre történő fizetését, és a Vendég személyazonosításra alkalmas közokiratát (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél bemutatása). A Vendég köteles az azonosítási felkérésnek eleget tenni. Ha az azonosítás bármely, a szállodán kívülálló okból nem valósul meg, a szálloda megtagadhatja a SZÉP kártyával történő fizetés elfogadását.

Átutalás esetén - amennyiben a szállodával, illetve a helyfoglalási irodával kötött szerződés másként nem rendelkezik - a megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Vendég köteles az érkezés előtt az illetékes szálloda bankszámláján jóváírni.
 

4) Áraink

A HUNGUEST Hotels Zrt. által kiadott árak minden esetben tartalmazzák a nyomtatás időpontjában érvényes, törvényben meghatározott ÁFA-t, nem tartalmazzák azonban az idegenforgalmi adót, amelyet a szolgáltatás helyszínén kell megfizetni, kivéve azokat az árajánlatokat, amelyek esetében a HUNGUEST Hotels Zrt. külön jelöli: „a feltüntetett árak az idegenforgalmi adót is tartalmazzák”. Az árak nem tartalmazzák továbbá az oda- és visszautazás, valamint az idegenvezetés díját sem.
Az árak - a 4/2009 (I.30) NFGM-SZMM együttes rendelet 6. §-a alapján - a szolgáltatás nyújtásának helyén, jogszabálynak megfelelő módon kerülnek feltüntetésre. A Vendég a szolgáltatás díjáról a szálloda recepcióján is megfelelő tájékoztatást kaphat a szolgáltatásnyújtás megkezdése előtt.

A HUNGUEST Hotels Zrt. az árváltozás jogát fenntartja.
Az aktuálisan érvényesítésre kerülő árakat a szálloda a megrendelés visszaigazolásában közli. A szálloda árainak aktuális alakulásáról tájékoztató a HUNGUEST Hotels Zrt. honlapján (www.hunguesthotels.com ) található.

Szolgáltató és a Vendég megállapodnak, hogy a nyújtott szolgáltatás teljesítési időpontjának (Áfa tv. 55. § (1) bekezdés) a vendég által utolsóként, tényállásszerűen igénybe vett szolgáltatás napját tekintik.

5) Egyedi szolgáltatások

a) gyermekkedvezmények:
A kedvezmények kizárólag a szülőkkel együtt utazó gyermekekre érvényesek, diákcsoportokra nem vonatkoznak.

b) teljes panziós ellátás:
Az érkezés napi vacsorától – az egyes szállodánként eltérő módon – az elutazás napi reggeliig, illetve ebédig szól a szállodával történő előzetes egyeztetéstől, valamint a szálloda által publikált ajánlattól függően.

c) programok:
A programajánlatokról, azok aktuális árairól a szálloda a szállás lefoglalásakor, illetve a Vendég ott tartózkodása alatt ad felvilágosítást. A HUNGUEST Hotels Zrt. egyes programjai csak meghatározott minimum létszám esetén indulnak. A Vendégnek a programokkal kapcsolatban a foglalással egy időben kell egyeztetnie az érintett szállodával. A programok az egyes szállodák kiadványaiban, illetve a www.hunguesthotels.com  honlapon kerülnek feltüntetésre.


d) gyógyászati szolgáltatások:
A HUNGUEST Hotels Zrt. szállodáiban igénybe vett gyógyászati szolgáltatások esetében a hatályos jogszabályoknak megfelelő térítési díj fizetendő.
 

6) Reklamáció:
A szállodai szolgáltatás ideje alatt felmerülő esetleges panaszok esetén a Vendég az elutazás időpontjáig a szálloda recepcióján, írásban élhet kifogással.
A szálloda a panaszokat három napon belül köteles kivizsgálni, illetve azokra érdemben reagálni.
 

7) Kártérítés:
A szálloda az általa okozott károkért a vonatkozó jogszabályok szerint felel.
Amennyiben a vendég a helyszínen elmulaszt panaszt tenni, a későbbiekben kártérítésre nem jogosult.

A Vendég kijelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megismerte, azokat tudomásul vette.

Budapest, 2014. december 1.
 


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. sz. MELLÉKLETE

„HUNGUEST HOTELS SZÁLLODAI ALAPCSOMAG” TARTALMA SZÁLLODÁNKÉNT ÉRVÉNYES 2016. JANUÁR 21-TŐL

Szállodák

Tartalom

HUNGUEST Hotel APOLLO Hajdúszoboszló Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és süteménybüfé (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag VAGY szendvicsbüfé, a szálloda saját wellness- és fürdő részlegének korlátlan használata, beltéri gyógy- és pezsgőmedence, infrakabin, finn szauna, sókamra, fürdőköntös, fitneszterem, zárt parkoló, korlátozott adatforgalmú vezeték nélküli internetelérhetőség (WIFI), valamint belépő a szomszédos Hunguest Hotel BÉKE gyógyfürdőjébe és wellnessrészlegébe (aroma-, infra-, gőzkabin, finn szauna), áfa.

HUNGUEST Hotel AQUA-SOL Hajdúszoboszló

Szállás büféreggelivel, egy további  főétkezés mely a vendég választása szerint lehet  büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, a szálloda wellness részlegének  korlátlan használata, (jakuzzi, finn szauna, gőzfürdő, élményzuhany), a Hungarospa Hajduszoboszlói Gyógyfürdő üzemelő medencéinek igénybevétele a nyitva tartás függvényében (fedett és nyitott gyógyvizes medencék, továbbá a strand időszakban uszoda, hullám-, pezsgő-, és gyermekmedence, mediterrán tengerpart),  Aqua Palace fedett élményfürdő igénybevétele, délutáni kávé és sütemény, fürdőköpeny használat, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel BÉKE Hajdúszoboszló

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag VAGY szendvicsbüfé,  a szálloda gyógyfürdőjének (gyógy-, élmény-, gyermek és úszómedence), wellness részlegének (illatkamra, gőzkabin, infrakabin,) korlátlan használata, fürdőköpeny használat,  zárt parkoló, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel BÉKE
APARTMAN ÉPÜLET
Hajdúszoboszló

Szállás étkezés nélkül, a szálloda gyógyfürdőjének (gyógy-, élmény-, gyermek és úszómedence), wellness részlegének (illatkamra, gőzkabin, infrakabin) korlátlan használata,  zárt parkoló, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel ERKEL
Gyula

Munkácsy szárny ***: Szállás büféreggeli, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, az éjszakák számával megegyező számú, korlátlan belépésre jogosító gyógy és strandbelépő a Várfürdőbe.
Dürer szárny ****: Szállás büféreggeli, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, az éjszakák számával megegyező számú, korlátlan belépésre jogosító gyógy,- és strandbelépő a Várfürdőbe és az AquaPalotába, a szálloda Harmónia Wellness Központjának használata (élménymedence, finn és infra szauna,  élményzuhany, csobbanómedence, kondicionálóterem, sószoba), fürdőköntös használat, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel FENYŐ Csíkszereda (Erdély)

Szállás büféreggelivel, wellness használat (szauna, infraszauna és jacuzzi), wireless internet használat.

HUNGUEST Hotel FLÓRA
Eger

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag VAGY szendvicsbüfé, VAGY levesbüfé, wellness sziget használata (élménymedence, gyermekmedence, fekvő jacuzzi, infra-, finn-, illat- és gőzszauna, merülő medence, Kneipp kavicságyas taposó medence), közvetlen átjárás a városi strandra és az élményfürdőbe, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel FORRÁS
Szeged

Szállás büféreggelivel, az éjszakák számával megegyező számú, naponta korlátlan belépésre jogosító belépő a szomszédos Napfényfürdő Aquapolis Szeged (családi wellness, élményfürdő, csúszdapark, gyógymedencék, strand) üzemelő medencéihez, valamint – szintén a fizetett vendégéjszakák számával egyező alkalommal – szabadon választott időpontban, napi egyszeri belépéssel 3 órás időtartamú tartózkodási lehetőség  a fürdő Csendes wellness részlegében. (csendes, relaxációs zóna, ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel a vendégek nyugodt környezetben történő pihenését.)
Szolgáltatások: élmény- és pezsgőmedence, finn szaunák, infraszauna, gőzkamra, sókamra, tepidárium, aromaszoba, kültéri rönkszauna), fürdőköntös, WIFI használat. (Az elutazás napján csak a Csendes wellness részleg vehető igénybe 11:00 óráig)

HUNGUEST Hotel FREYA
Zalakaros

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, az éjszakák számával megegyező számú fürdőbelépő a Gránit Gyógyfürdőbe.  A fürdőbelépő naponta korlátlan átjárást biztosít a Gránit Gyógyfürdő gyógyvizes medencéihez  és belépésre jogosít - a nyitva tartás függvényében - a Strand- és Hullámfürdőbe és a  Vizipók Csodapók - gyermekvilágba, felnőttek részére fürdőköpeny használat, széf használat, WIFI használat.

HUNGUEST GRANDHOTELGALYA Galyatető

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, wellness használat (fedett medencék, pezsgőfürdő, szaunák, gőzkabin), kondicionáló terem és fürdőköpeny használat, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel GRIFF
Budapest

Szállás büféreggelivel, korlátlan fitness terem használat, napi egy alkalommal szauna és jacuzzi használat.

HUNGUEST Hotel HEILIGENBLUT Heiligenblut (Ausztria)

Tél: büféreggelivel és büfévacsorával, szabadidős ill. animációs programok fürdőrészleg használata, gyerekklub 18.30-20.30h (szombat vasárnap bejelentkezés szükséges); hétfőtől-péntekig 09.00-17.00h (bejelentkezés szükséges), számítógép internet hozzáféréssel ill. W- Lan az egész szálloda területén

Nyár: büféreggelivel és büfévacsorával,  Karintia Nemzeti Park kártya (2 éjszakától) , Grossglockner Hochalpenstraße használata (3 éjszakától), szabadidős és animációs programok, fürdőrészleg használata, gyerekklub 18.30-20.30h (szombat vasárnap bejelentkezés szükséges); hétfőtől-péntekig 09.00-17.00h (bejelentkezés szükséges).

HUNGUEST Hotel HELIOS
Hévíz

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY büféebéd VAGY levesbüfé VAGY kávé és sütemény büfé (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, korlátlan fürdő- és wellness-részleg használat (termálfürdő, jacuzzi, szauna, infraszauna, gőzkabin, élménymedence, tavasztól késő őszig a parkban úszómedence és gyermekmedence), fitneszterem-használat, naponta változatos sportprogramok edzővel (reggeli torna, senior, erősítő és gerinc-torna, stretching, légzőgyakorlatok, chi-kung, Pilates, Thera Ball, Thera Band, vízi torna, aqua fitness, aqua jogging, aqua stretching), széfhasználat, internet használat.

HUNGUEST Hotel HŐFORRÁS Hajdúszoboszló

Szállás büféreggelivel és félpanzióval, gyógymedence-, pezsgőfürdő-, szauna használat. Parkolás térítés ellenében biztosított.

HUNGUEST Hotel MILLENNIUM Budapest

Szállás büféreggelivel, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel NAGYERDŐ Debrecen

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, amely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY tányér-szervízes ebéd, VAGY kávé és sütemény büfé (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény), VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, a szálloda saját fedett termálvizes medencéjének és szaunájának használata, parkolás zárt, nem őrzött parkolóban, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel PALOTA
Lillafüred

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, uszoda, élménymedence, szauna, infraszauna, taposó- és merülőmedence, gőzfürdő, pezsgőfürdő, sókamra, fitness terem, kültéri finn szauna merülő medencével, fürdőköpeny használat, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel PANORAMA
Hévíz
Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés mely a vendég választása szerint lehet  büfévacsora, VAGY büféebéd VAGY levesbüfé VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé,   széfhasználat, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel PELION
Tapolca

Szállás büféreggelivel, egy további  főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet  büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag,  VAGY szendvicsbüfé; Wellness sziget használata (élményfürdő, termálvizes medencék, szauna, infraszauna, gőzkamra), fitnesz terem, kerti úszómedence és óriáscsúszdák májustól szeptemberig, gyógybarlang korlátozott használata, reggeli gimnasztika, vízi torna, fürdőköpeny használat, parkolás, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel PLATÁNUS Budapest

Szállás.

HUNGUEST Hotel RÉPCE
Bükfürdő

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag,  VAGY szendvicsbüfé, a szálloda saját wellness- szigetének használata, az éjszakák számával megegyező számú fürdőbelépő a Büki Gyógyfürdőbe,  parkolás, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel RÉPCE GOLD
Bükfürdő

Szállás büféreggelivel, egy további főétkezés, mely a vendég választása szerint lehet büfévacsora, VAGY kávé és sütemény büfé  (kávé, tea, üdítő, sós és édes sütemény) VAGY hidegcsomag, VAGY szendvicsbüfé, a szálloda saját wellness- szigetének (úszómedence, pezsgőfürdő, jacuzzi, finn szauna, infra szuna, gőzkabin, jégkása zuhany) használata, az éjszakák számával megegyező számú fürdőbelépő a Büki Gyógyfürdőbe,  fürdőköpeny használat,  parkolás, WIFI használat.

HUNGUEST Hotel SUN RESORT Herceg Novi (Montenegró)

Szállás légkondicionált szobában, büféreggeli és büfévacsora, fürdőköpeny használata, wellness centrum korlátlan használata (jacuzzi, szauna, szolárium), kerti medence (ingyenes napernyő- és napágy használattal), gyermekmedence, multifunkcionális sportpálya (teniszezési, futballozási és kosárlabdázási lehetőség), saját tengerparti strand, parkolás, WIFI használat.