Krúdy est - december 17-19. - Tapolca, Hunguest Hotel Pelion
PROGRAM A boldog békeidők úri konyhája, rég elfeledett fogások kerülnek az asztalokra decemberben a Pelionban. Megidézzük a 1920-as, 30-as éveket, a minőségi alapanyagokból készült, különleges fogásokat. A főúri házak ételeinek ízei köszönnek vissza újra ezen az estén, az eredeti magyar konyha ételei, melyeket ma már csak a legjobb éttermek kínálnak a betérőknek. Erre az estére gasztronómiai időutazásra hívjuk vendégeinket, megidézve a századelő utánozhatatlan hangulatát!
Büféválaszték:
Felkészítve - Hideg libamájhab frissen sütött bagettel
Levesek: - Krúdy leves (marhacomb, füstölt kolbász, zöldségek, savanyú káposzta, tejföl) - Hajdan volt ízek nosztalgiája (húsleves májgaluskával és zöldségekkel) - Hideg szederkrémleves túrógombóccal
Főételek: - Ifjú évek emléke (borjúláb rántva citrommal és tartármártással) - Igaz férfiak kedvére (harcsapaprikás, kapros-juhtúrós sztrapacskával) - Tüzes marhapörkölt házi galuskával - Vidéki nő pulykája (saját májával és baconos túróval töltött pulykamell) - Roston sült kecskesajt párolt almával, balzsamos salátával
Egyágyas szobában: 22 100 / fő / éj Kétágyas szobában: 15 400 / fő / éj Pótágyon felnőttnek: 14 400 / fő / éj Pótágyon gyermeknek (6-12 év): 7 700 / fő / éj Egy gyermek külön szobában: 15 500 / fő / éj Két gyermek külön szobában: 10 800 / fő / é