Krúdy est - december 17-19. - Tapolca, Hunguest Hotel Pelion

PROGRAM
A boldog békeidők úri konyhája, rég elfeledett fogások kerülnek az asztalokra decemberben a Pelionban. Megidézzük a 1920-as, 30-as éveket, a minőségi alapanyagokból készült, különleges fogásokat. A főúri házak ételeinek ízei köszönnek vissza újra ezen az estén, az eredeti magyar konyha ételei, melyeket ma már csak a legjobb éttermek kínálnak a betérőknek. Erre az estére gasztronómiai időutazásra hívjuk vendégeinket, megidézve a századelő utánozhatatlan hangulatát!

Büféválaszték:

Felkészítve   
-    Hideg libamájhab frissen sütött bagettel

Előételek:  
 -    Sertéskocsonya
-    Halterrine füstölt pisztránggal

Levesek:    
-    Krúdy leves (marhacomb, füstölt kolbász, zöldségek, savanyú káposzta, tejföl)
-    Hajdan volt ízek nosztalgiája (húsleves májgaluskával és zöldségekkel)
-    Hideg szederkrémleves túrógombóccal

Főételek:    
-    Ifjú évek emléke (borjúláb rántva citrommal és tartármártással)
-    Igaz férfiak kedvére (harcsapaprikás, kapros-juhtúrós sztrapacskával)
-    Tüzes marhapörkölt házi galuskával
-    Vidéki nő pulykája (saját májával  és baconos túróval töltött pulykamell)
-    Roston sült kecskesajt párolt almával, balzsamos salátával

Köretek:    
-    mogyoróburgonya
-    kapros-juhtúrós sztrapacska jázminrizs
-    házi galuska
-    párolt zöldség, sajtmártás

Desszert:
-    szilvás pite
-    mákos palacsinta forró meggyel és vanília fagylalttal

Árak:

Egyágyas szobában: 22 100 / fő / éj
Kétágyas szobában: 15 400 / fő / éj
Pótágyon felnőttnek: 14 400 / fő / éj
Pótágyon gyermeknek (6-12 év): 7 700 / fő / éj
Egy gyermek külön szobában: 15 500 / fő / éj
Két gyermek külön szobában: 10 800 / fő / é