Egri csillagok - élmények Egerben és környékén

2019. október 18.

Eger térségének mind turisztikai, mind természeti szépsége páratlan. Látni és nézni-valóinak eddigi széles palettája az elmúlt hónapokban is újdonságokkal bővült, melyek megtekintéséhez kiváló bázist biztosítanak a Hunguest Hotels szállodacsoport közelben megtalálható szállodái: Egerben a Hunguest Hotel Flóra, a közeli Egerszalókon pedig a Saliris Resort - Spa&Conference Hotel.

Egyfelől a természetjáróknak - is - kedvezve kerékpárút épül Eger és az egerszalóki gyógyfürdő között. A közel öt kilométeres, 2020 áprilisában elkészülő bringaút közelebb hozza egymáshoz a két települést, és tovább erősíti a turizmust.

Kerékpárút Eger és Egerszalók között


Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy 2020 a kerékpározás éve lesz hazánkban. Ehhez nagymértékben hozzájárul a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny, melynek három magyarországi szakasza lesz, emiatt jelentősen bővülhet a hazai kerékpárút-hálózat, amely az európai hálózathoz is kapcsolódik.


Egerben a városlátogatók számára kialakított attrakcióval csabítják a turistákat: januárig látogatható az egri óriáskerék, amely harminc méter magasra repíti az érdeklődőket. A megyeszékhely belvárosát egy teljesen új szemszögből lehet megcsodálni - ha az önkormányzat úgy dönt, a nyári turista szezonban is ékesítheti majd a Gárdonyi Géza teret.

Eger óriáskerék

Forrás: turizmus.com