Ingyenes internet a vendégszobákban és a közösség terekben a HUNGUEST HOTELS szállodáiban

Íme, a legfontosabb tudnivalók:

- Melyik hotelben vehetem igénybe az ingyenes internet szolgáltatást?

- A következő hotelekben: Aqua-Sol, Béke, Flóra, Forrás, Galya, Millennium, Platanus, Palota, Pelion, Répce, Répce Gold, Helios, Panoráma, Erkel hotel, Dürer épület, hotel Heiligenblut, és hotel SunResort.


- A hotelen belül hol vehető igénybe az ingyenes internet szolgáltatást?

- A szolgáltatást minden szállodánk közösségi terében (hall, lobby, étterem, konferencia terem) valamint bizonyos szállodák vendégszobájában lehet igénybe venni.


- Melyik hotelben, milyen formában vehetem igénybe az ingyenes vendégszobai internet szolgáltatást?

- A szolgáltatás fizikai formája kétféle lehet: vezetékes (LAN) vagy vezeték nélküli (WIFI), de ez hotelenként különbözhet.


- Hol, melyik formában működik az ingyenes vendégszobai internet szolgáltatás?

- Kábeles (LAN) internet szolgáltatás a szobában: Grandhotel Galyában, a Hotel Millenniumban és a Hotel Erkel Dürer épületében.
- Vezeték nélküli (WIFI) internet szolgáltatás a szobában: a Hotel Aqua-Solban, a Hotel Békében, a Hotel Forrásban, a Hotel Flórában a Hotel Palotában, a Hotel Pelionban, a Hotel Heliosban és a Hotel Panorámában, a Hotel Répce Goldban, a Hotel Erkel Dürer épületében, és a hotel Heiligenblutban vehető igénybe.


- Mire van szükségem, hogy igénybe vehessem a vezetékes (LAN) ingyenes vendégszobai internet szolgáltatást?

- Egy saját laptopra, mely rendelkezik hálózati ethernet csatolóval, ún. „hálózati kártyával” és egy UTP (RJ45) ún. „patch” kábelre.


- Mire van szükségem, hogy igénybe vehessem a vezeték nélküli (WIFI) ingyenes vendégszobai vagy közösségi térben elérhető internet szolgáltatást?

- Egy saját eszközre, melyben van vezeték nélküli hálózati csatoló, un. „WIFI kártya”. (lehet ez laptop, okos telefon, egyéb eszköz).


- Milyen beállításokat kell használnom saját eszközömön, hogy csatlakozni tudjak az ingyenes internet szolgáltatáshoz?

- Az eszköz megfelelő hálózati csatolóját (vezetékes vagy vezeték nélküli) úgy kell konfigurálni, hogy az összes szükséges beállítást a szolgáltatás nyújtójától igényelje. Ezt a megoldást un. „DHCP” beállításnak nevezik, amit az adott hálózati csatoló tulajdonságainál a TCP/IP beálltások alatt kell megtenni.


- Milyen beállítást kell még ellenőrizzek ahhoz, hogy csatlakozni tudjak az ingyenes internet szolgáltatáshoz?

- Főleg vállalati környezetben használatos az un. „proxy” megoldás, amit a használt böngésző szoftver beállításai között lehet megtenni. Az ingyenes internet szolgáltatáshoz kapcsolódni csak úgy lehet, ha a használt böngészőben nincsen „proxy” beállítva.


- Történik-e szűrés, mikor igénybe veszem az ingyenes internet szolgáltatást?

- Igen történik, ugyanakkor a weboldalak látogatásához általánosan használt protokollok, úgy mint a HTTP és HTTPS, a kliens alapú bejövő levelezéshez használt protokollok, úgy mint POP3(S), IMAP(S), szűrés nélkül elérhetőek.


- Milyen protokollok és portok használhatóak pontosan a hotelekben az ingyenes internettel?

- TCP/80, TCP/443, TCP/21, TCP/110, TCP/143, TCP/995, TCP/993, TCP+UDP/53, TCP/1723, TCP+UDP/1194, UDP/500, TCP+UDP/4500, TCP+UDP/10000, UDP/10001,GRE, ESP, ICMP/8, ICMP/30


- Lehetséges-e a fenti protokollon és portokon kívül – például vállalati rendszerek eléréséhez – egyebek használata, engedélyezése?

- Igen. Kérjük az alábbi email címen jelezze foglalásának időpontját és a hotel nevét, valamint a használni kívánt protokollt (pontos megnevezés), illetve portot (TCP/IP portszám) és azt beállítjuk.


- A hotelen belül igénybe vehetek-e más internet szolgáltatást?

- Vezetékes (LAN) vagy vezeték nélküli (WIFI) szolgáltatást NEM, saját mobilszolgáltatást – amennyiben azt a szolgáltató biztosítja az adott hotelben, illetve rendelkezik előfizetéssel.


- Hol tehetem fel a Hunguest Hotels szállodáiban igénybe vehető ingyenes vendégszobai internettel kapcsolatos kérdéseimet?

- Az internetlehetosegek@hunguesthotels.hu címre küldött kérdésére e-mailben válaszolunk.

2013. április 25.
(Frissítve: 2014. augusztus 14.)