I. Tour de Hunguest - képes összefoglaló

2019. szeptember 04.

2019. augusztus 25-29. között rendeztük meg az I. Tour de Hunguest kerékpáros teljesítménytúrát.

A Budapest-Galyatető-Eger-Hajdúszoboszló-Gyula-Szeged útvonalat 5 nap alatt 555 km-t megtéve teljesítette a több mint negyven kerékpáros, köztük hatan szállodaláncunk színeiben indultak. Ugyan nem versenyként volt meghirdetve, mégis komoly sportértékkel bírt, hiszen a kerékpárosok hosszú távokat (átlagosan 100 km felett naponta) és akár nagy szintkülönbségeket (Budapest-Galyatető, összesen 1600 méter) is leküzdöttek, mindezt rekkenő hőségben.

A mezőny biztonságára túravezetők, motoros útvonalbiztosítók ügyeltek, de orvosi háttér is rendelkezésre állt. Kellemes meglepetésre az összes résztvevő megérkezett Szegedre - a hasonló túrák tapasztalatai mintegy 50%-os lemorzsolódást vetítettek előre, főleg a szakaszok keménysége miatt. A mezőny azonban összetartásból is jelesre vizsgázott, végig segítve a krízisbe került kerékpárosokat.

A rendezvény célja volt a kerékpársport népszerűsítése a Hunguest Hotels fiatalos, sportokat támogató arcának bemutatásán keresztül. Ezzel együtt egy jövőbeni komplex turisztikai termék tesztelése is zajlott. A siker látványos: számos sportmagazin beszámolt az eseményről és a mezőnyben tekert a Magyar Turisztikai Szövetség és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Princzinger Péter is, aki végig pozitívan nyilatkozott a Tour de Hunguestről.

Szállodaláncunkat képviselték:

Császi Attila - Hunguest Hotel Béke, gyógyászati vezető
Hosszú Zsolt - Hunguest Hotel Béke, wellness vezető
Juhász László - Hunguest Hotel Béke, recepciós
Sepsi Zsolt - Hunguest Hotel Béke, recepciós
Szekerka András - Hunguest Hotels központ, online marketing vezető
Varga Gyula - Hunguest Hotel Béke, igazgatói asszisztens

Tour de Hunguest - ereszkedés Galyatetőről Ereszkedés Galyatetőről, még kellemes hűvösben.

Tour de Hunguest - valahol a MátraaljánA Tour de Hunguest mezőnye valahol a Mátraalján.

Tour de Hunguest - Egerszalók környékénEgerszalók felé - az útvonal a Hunguest Hotels szállodák településein át kanyargott.

Tour de Hunguest - Egerben a csapatAz első, legkeményebb szakaszt egy könnyebb követte, maradt idő közös fotózásra. Egerben, a Hunguest Hotel Flóra előtt a csapat.

Tour de Hunguest - BorsodbanA Tour de Hunguest még Borsod megyébe is ellátogatott.

Tour de Hunguest - ebéd A Hunguest Hotels szállodákban gazdag svédasztalos reggeli és vacsora várta a kerékpárosokat, napközben frissítőpontokon és zsebből tudták pótolni a kalóriákat.

Tour de Hunguest - Poroszló és Tiszafüred között a hídon Áthaladás a Tiszán, Poroszló és Tiszafüred között. A mezőny haladását és biztonságát motoros útvonalbiztosítók segítették, de orvosi kocsi is volt, utóbbira szerencsére nem volt szükség.

Tour de Hunguest - Hortobágy, Kilenclyukú híd Klasszikus hortobágyi témában a Tour de Hunguest kerékpárosai.

Tour de Hunguest - Hajdúszoboszló és Gyula között Itt már az Alföldön, Hajdúszoboszló és Gyula között haladt a karaván. Az ilyenkor szokatlanul nagy melegben minden fasor némi megkönnyebbülést hozott.

Tour de Hunguest - gyulai befutó

Befutó Gyulán. Bár nem verseny volt, a kemény szakaszok teljesítése komoly sportértékkel bírt.

Tour de Hunguest - Hunguest Hotel Erkel checkin Hunguest Hotel Erkel - a résztvevők bepillanthattak a nagy nemzetközi többnapos versenyek hangulatába is: minden nap új szálloda.

Tour de Hunguest - Hunguest Hotel Erkel, rajt előtti meeting A gyulai rajt előtti eligazítás.

Tour de Hunguest - Gyula, rajt előtti készülődés Olykor még tartalékbiciklire is szükség volt. A hosszú úton voltak apróbb műszaki hibák, de a stáb segített ezeket megoldani.

Tour de Hunguest - Szeged - Hunguest Hotel Forrás

A szegedi célban, a Hunguest Hotel Forrásnál a Tour de Hunguest - elsőként a túravezetők haladtak át a célvonalon.

Tour de Hunguest - a szegedi célban a Hunguest Hotels csapat A Hunguest Hotels csapata zárta a célba érkezők sorát.

Tour de Hunguest - Princzinger Péter és Hülvely István A szegedi célba érkezés után Princzinger Péter (balra, maga is végigtekerte a túrát), a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke és Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója. Mindkettőjüknek kulcsszerepe volt abban, hogy létrejöhetett ez a különleges program.

Tour de Hunguest - a szegedi díjátadó ceremónia Végül az ünnepélyes díjátadó ceremónia a Hunguest Hotel Forrás szállodában. Mindenki célba ért!