Kerékpárút-fejlesztés kezdődik Debrecenben

Megháromszorozza kerékpárút-hálózatát Debrecen az elkövetkező években - közölte Pajna Zoltán alpolgármester kedden egy épülő bicikliút mellett tartott sajtótájékoztatón. Pajna Zoltán emlékeztetett arra, hogy a város közgyűlése 2007-ben fogadta el Debrecen közlekedési koncepcióját, amelynek része az integrált és kibővített kerékpárút-hálózat megvalósításának tanulmányterve. Ez utóbbi összesen 48 kilométer új kerékpárút megépítésére tesz javaslatot.
A politikus elmondta, hogy jelenleg több mint 23 kilométer kerékpárút van a hajdú-bihari megyeszékhelyen. Pajna Zoltán a kiemelt célok között említette a meglévő kerékpárút-hálózat egységes rendszerré fejlesztését, vagyis az összekötő szakaszok megépítését.
Papp Csaba önkormányzati képviselő közölte, hogy a 33-as számú főutat a belvárossal összekötő kerékpárútra a Regionális Operatív Program pályázatán 81,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város, ez az összköltség 84,97 százaléka. A projekt az EU támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hunguest Hotels franchise szálloda Debrdecenben - Hunguest Hotel Nagyerdő