A Da Vinci kiállítás Debrecenben

Leonardo da Vinci kiállítás Debrecenben, szállodák DebrecenbenEredeti Leonardo DaVinci alkotásokat, szobrokat, plasztikákat, festményeket és a reneszánsz mester tervrajzai alapján készült installációkat tartalmazó kiállítás nyílik augusztusban Debrecenben, a Modemben. Firenze és Tokió után augusztus 16-tól három hónapon át Debrecenben lesz élvezhető "Az igazi DaVinci" címet viselő kiállítás. Nem csupán Firenzéből érkeznek DaVinci alkotások, hanem Lengyelországból, Németországból és Angliából is. A Modem vezetői arra számítanak, hogy külföldről is jelentős számban érkeznek vendégek. 

A múlt év márciusától idén januárig az Uffizi-képtárban rendezett tárlat Leonardo da Vinci gondolkodásának komplexitását volt hivatott bemutatni műalkotásokkal, a művész tervezte szerkezetek modelljeivel, munkamódszereinek elemzésével. Leonardo da Vinci kiállítás Debrecenben, szálloda Debrecenben

A tárlat jelenleg Tokióban tekinthető meg, s látogatóinak száma eddig hetenként elérte a százezret. Az ott kiállított anyag nem egyezik meg teljesen a firenzeivel, s a Debrecenben látható sem lesz a pontos mása az eredetinek. Bizonyos szempontból kevesebb, más szempontból több lesz annál. Itt is láthat viszont majd a közönség eredeti Leonardo-olajfestményt, amiből bizony kevés van.

A kiállítás megrendezése 600 ezer euróba kerül majd, melynek fedezete a jegyárbevételekből, szponzori támogatásokból, valamint a Modem saját erejéből áll össze. A szervezők úgy tervezik, hogy a tárlat gazdaságilag nullszaldós lesz. Az esemény fővédnöke várhatóan Sólyom László köztársasági elnök, védnöke pedig az olasz kulturális miniszter lesz. A kiállítás idén nem csupán Magyarország, hanem Európa egyik kulturális szenzációja lesz, hiszen innen várhatóan az Egyesült Államokba utazik tovább az anyag.

Hunguest Hotels szálloda Debrecen­ben - Hunguest Hotel Nagyerdő
Hunguest Hotels szállodák a Da Vinci kiállítás közelében - szállodák Hajdúszoboszlón