Megújult a Tourinform Nyíregyházán

2021. július 06.

A fejlesztések célja az volt, hogy európai színvonalú infrastruktúra várja a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégák és széleskörű szolgáltatások fogadják az érdeklődőket Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Bővült a nyitvatartás is, május hónaptól június 15-ig, illetve szeptember 1-30. között heti 5 napon (szerdától vasárnapig), június 15-től pedig heti 7 napon várja az iroda a vendégeket, 10.00 órától 18.00 óráig.


A Tourinform iroda a Nyíregyházi Állatpark bejáratával szemben került elhelyezésre, hiszen az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója feltehetően több látogatót vonz az irodába is.


Európa legjobb állatkertjének megválasztott 5000 állatnak helyet adó SóstóZOO nyolc perc sétára található a szállodától, Kelet-Magyarország egyetlen szabadtéri Skanzenje, a Sóstói Múzeumfalu is mindössze néhány lépésre van.

Foglalja le szállását most!

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Középkori Templomok Útja Egyesülettel együttműködve állította össze azokat a kerékpáros túraútvonalakat, amelyek segítségével a turisták felfedezhetik Nyíregyháza és a Nyírség történelmi emlékhelyeit és örökséghelyszíneit. A rövidebb- és hosszabb útvonalak között válogatva minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó ajánlatot. A túrákat szakvezető és idegenvezető kíséri, így a résztvevők az aktív kikapcsolódás mellett érdekes történeteken keresztül ismerhetik meg a térség látnivalóit.

A pályázat keretein belül lehetőség nyílt kerékpárok beszerzésére is, így az igényekhez igazodva,most már nemcsak a belvárosi TDM irodában, hanem a Tourinform irodában is kölcsönözhetőek kerékpárok. A bérelt biciklikkel nemcsak önállóan barangolható be a környék, hanem szervezett keretek között is.

A pályázati támogatásból beszerzésre kerültek még elektromos rollerek, nordic walking túrabotok és horgászfelszerelések is, melyek szintén elérhetőek a turisták számára.

Az új irodában már ajándéktárgyak is megvásárolhatóak. Jelenleg nyíregyházi hűtőmágnesek, képeslapok és turistaérmék érhetők el, de folyamatban van pólók, bögrék ill. egyéb tárgyak tervezése is.

Tavaly Budapest után, első vidéki városként, Nyíregyházán is megjelentek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. A jegyek értékesítésére a Tourinform irodában is sor kerül - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás:turizmusonline.hu