Múltidéző kosztümös séta Eger utcáin

2017. szeptember 22.

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete kezdeményezésére minden év szeptember 27-én azzal a céllal ünnepeljük, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a szektorban dolgozók együtt emlékezzenek meg a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékéről.

Az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ezen a napon - 2017. szeptember 27-én, szerdán - arra invitálja mind a helyieket, mind az Egerben tartózkodó vendégeket, hogy tartsanak velük és egy turista szemével fedezzék fel alternatív történelmi idegenvezetésen a belváros polgári miliőjét.

A 91 évig tartó török megszállás alól 330 éve, 1687-ben szabadult fel a város. Eger középkori városszerkezete ezt követően változott meg markánsan, az 1700-as évek lendületes építkezéseinek köszönhető a városmag jelenleg is ismert arculata, ekkorra datálhatjuk a belvárosi negyedek, a „fertályok" kialakulását.

Visszaidézve az egri urbanizáció hajnalát, a város egyik legkorábbi polgári lakóházában kialakított Senator-Ház teraszán az Egyesület Eger Idegenforgalmáért idegenvezetői: Badacsonyiné Bohus Gabriella, Prokai Rózsa és Angyalné Dobos Virág stílusosan, korabeli öltözetben várják szeptember 27-én, szerdán 15 órától rendhagyó városnéző sétára az érdeklődőket.

A Kis-Dobó téri találkozási pontról induló, a belváros épületeinek hajdani tulajdonosait és legendáit felidéző idegenvezetés mintegy másfél órán keresztül szolgáltat programot a résztvevőknek.

A sétán való részvétel ingyenes.