Nemzetközi elismerés a Hunguest Hotel Sóstónak

2020. február 27.

A legszínvonalasabb hotel kategóriában kapott díjat az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels.

Hunguest Hotel Sóstó

Crystal Lotus díjat kapott Nyíregyháza legújabb szállodája, a Hunguest Hotel Sóstó****. Az elismerést múlt héten vette át egy Ukrajnában szervezett nemzetközi konferencián a nyíregyházi delegáció, melynek tagja volt dr. Kovács Ferenc polgármester is.

1827-ben nyilvánították üdülőhellyé a Keleti-Kárpátok lábainál fekvő ukrán települést, Truszkavecet, amelyet Európa egyik legrégebbi gyógyforrástani üdülőhelyeként tartanak számon, és amely jelenleg napi 20 ezer vendéget fogad. Itt rendezték február 21-én a Kelet- és Közép-Európai Vendéglátóipari és Balneológiai Konferenciát, amelyre Hévíz mellett Nyíregyháza és a város legújabb szállodája, a Hunguest Hotel Sóstó**** is meghívást kapott.

Nemzetközi konferencia

A konferencia célja a Kárpát-medence turisztikai és rekreációs vonzerejének bemutatása, valamint fejlesztése. A rendezvényen Ukrajna, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Románia üdülővárosainak önkormányzati képviselői, gyógy- és  wellness-létesítményének képviselői vettek részt.

Bemutatkozás, tárgyalás

Az eseményen a nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere tartott prezentációt. A szakmai út keretében a nyíregyházi delegáció egyeztető megbeszélést folytatott  Buhajla Józseffel, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának főkonzuljával, továbbá látogatást tett Truszkavec polgármesterénél, Andrij Kulchinskij úrnál is.

Elismerés Ukrajnából

A konferencia zárásaként sor került a „Crystal Lotus” díjak átadására a szervezők, a fórum partnerei és a díj alapítóiból álló szakértői bizottság döntése alapján. Az elismerés alapítója az „Ukrajna Európai Integrációja Nemzetközi Központ”, amely az ukrán Család- és Ifjúságpolitikai, Sport és Turisztikai Minisztérium mellett működik. A célja pedig elismerni azokat, akik a Kárpát-medence fejlesztésén és népszerűsítésén munkálkodnak.

Nemzetközi elismerésben részedült a Hunguest Hotel Sóstó

A legnívósabbak kategóriája

A Kárpát-medence büszkesége Crystal Lotus 2019 díjat a legszínvonalasabb hotel kategóriában kapta a Modern Városok Program keretében épült és tavaly ősszel megnyitott Hunguest Hotel Sóstó****. A díjat dr. Kovács Ferenc polgármester és a szálloda képviseletében Palkó Oleszja értékesítési asszisztens vette át Roman Vericskovics parlamenti képviselőtől.

„Bíztatás és előlegezett bizalom”

- Ez a díj egy nagy elismerés, bíztatás annak a munkának a folytatására, amit a nyíregyházi önkormányzat már évek óta megkezdett a turisztikai fejlesztésekkel – nyilatkozta a helyszínen dr. Kovács Ferenc az Ungvár TV-nek. A polgármester hozzátette: – S egy előlegezett bizalom is a legújabb hotelünknek, amely most októberben nyitott meg. Nagy öröm, és ha hozzáteszem, hogy a másik, korábbi, tavalyelőtt megnyitott, állatparki, tematikus hotelünk, a Pangea pedig Kijevben részesült hasonló elismerésben, beválasztották több ország közül a legjobb négy közé. Azt gondolom, hogy egy megerősítése annak, amit a számok is visszaigazolnak, hogy érdemes Nyíregyházán turizmust fejleszteni, mert az elmúlt kilenc évben 100%-al nőtt a vendégéjszakák száma, a látogatószám még nagyobb mértékben. Különösen fontos az, hogy ebből a térségéből, Lengyelország, Szlovákia Románia és Ukrajna, területéről jöttek a legtöbben.