Újra nyitott pince napok: május 10-12.

A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyarország 22 borvidékéről csatlakozó pincék idén is összefognak, hogy népszerűsítsék a pincelátogatást, élénkítsék a hazai borturizmust.

Idén Pünkösdkor, 2008. május 10. és 12. között újra megrendezésre kerül a Nyitott Pince Napok. A három napos akciótól a szervezők a vendégéjszakák számának növekedését remélik, tekintettel arra, hogy a borbarátok várhatóan a tőlük távolabb eső borvidékekre is ellátogatnak. Cél, hogy mind többen ismerjék meg Magyarország 22 gyönyörű borvidékét, változatos borkínálatát, és egyre nagyobb borkedvelői kör alakuljon ki.

Az akció keretében a csatlakozó pincék vállalják, hogy a három napos rendezvény ideje alatt legalább két napon 9 és 19 óra között nyitva tartanak, továbbá a gazda, vagy borhoz értő személyzet fogadja a vendégeket, akik megtekinthetik a borospincét, illetve megismerkedhetnek a borkészítés rejtelmeivel. A vendégek továbbá 3 féle bort ingyen, vagy kedvezményes áron kóstolhatnak meg.

A pincék jelentkezését a Nyitott Pincék Szövetsége fogadja, illetve koordinálja.

A Magyar Turizmus Zrt. vállalja az esemény népszerűsítését saját kommunikációs csatornáin keresztül. Annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson az akció híre és a csatlakozott pincék listája, a Magyar Turizmus Zrt. már az Utazás Kiállításon is népszerűsítette az eseményt szórólapokon, valamint rádiós és televíziós programajánló műsoraiban, továbbá napilapok mellékleteként és a Tourinform hálózat segítségével is tájékoztatást ad majd a Nyitott Pince Napokról, és az akcióban részt vevő pincék elérhetőségeiről. A rendezvény népszerűsítését az adott településen kihelyezett plakátok is segíteni fogják.

Az akciót követően, az eredmények megismerése céljából a Magyar Turizmus Zrt. felmérést készít majd mind a résztvevő pincék, mind pedig a pincéket felkereső vendégek körében.

A rendezvény részleteit, illetve a csatlakozott pincék listáját az érdeklődők hamarosan megtalálhatják a www.nyitottpince.hu oldalon is, amely az MT Zrt. honlapjáról is elérhető lesz.