Ötcsillagos minősítést kapott a szegedi Napfényfürdő Aquapolis

Szeged, 2013. március 21., csütörtök (MTI)

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis 5 csillagos minősítést kapott a Magyar Fürdőszövetségtől - mondta el az MTI-nek a szövetség ügyvezető elnöke csütörtökön Szegeden egy konferencián.

Vancsura Miklós kifejtette: a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottsága egy csaknem tízéves minősítési rendszert használ, amely több mint száz szempont alapján határozza meg a vizsgált helyszínt. Vizsgálják egyebek mellett a parkolási lehetőségeket, a személyzet viselkedését, a mosdók állapotát, a kert-park helyzetét, az öltözők tisztaságát, a gyógyászati minőséget. Az intézményt ezután 1-5-ig csillagozzák.

Jelenleg az országban négy fürdő rendelkezik 5 csillaggal, egy Hajdúszoboszlón, kettő Budapesten és mostantól a szegedi Napfényfürdő.
A szövetség csütörtökön kapta meg a nemzetgazdasági miniszter által aláírt védjegyszabályzatot, amellyel ez a minősítés nemzeti tanúsító védjeggyé alakul át a jövőben.

A Napfényfürdő Aquapolis tavaly mintegy 400 ezer vendéget fogadott. Az idén a félmilliós vendégszámot megcélzó fürdő látogatóinak 56-60 százaléka magyar, 30-35 százaléka Szerbiából és Romániából, a fennmaradó rész Nyugat-Európából érkezik. Elsősorban nyáron, a hétvégeken, illetve az ünnepnapok alkalmával érkeznek sokan pihenni Szegedre a szomszédos országokból. Vancsura Miklós elmondta: az első Széchenyi terv megjelenése, azaz 2000 óta mintegy 100 milliárd forintot fordítottak fürdőfejlesztésre az országban.
Tavaly mintegy 2 százalékos vendégszám növekedést könyvelhetett el a szövetség 106 tagja. A fürdővendégek száma csaknem 25 millió volt, 30 százalékuk külföldről érkezett. A szektorban mintegy 8500 ember dolgozik, de áttételesen a fürdők csaknem 35 ezer embernek adnak munkát. A szakma szoros kapcsolatban áll a szállodaiparral, a szállóvendégek 60,9 százaléka a fürdőhelyekre utazik, emellett a fürdőberuházások is számos szállodafejlesztést ösztönöztek.

A szegedi Napfényfürdő weboldala