Picasso és a nemzetközi avantgárd Szegeden, a REÖK-ben

Picasso és a nemzetközi avantgárd kiállítás SzegedenEgyedülálló kiállítás érkezett márciustól a REÖK-be, mely Picasso és kortársai alkotásait bemutató tárlatnak ad otthont. A kiállításon Picasso mellett többek között Andy Warhol, a pop art meghatározó alakja, vagy a katalán festőóriás, Joan Miró művei is láthatóak lesznek. Több mint 100 mű segítségével a nemzetközi avantgárd, a XX. század legizgalmasabb művészeti korszaka elevenedik meg.

Picasso illusztráció-sorozata mellett a REÖK kiállításának alapját képező, a német Richard H. Mayer galerista gyűjteményéből származó „Hommage á Picasso" anyagát Európa több országában mutatták be hatalmas sikerrel.
A szegedi kiállítás Picasso 40 eredeti grafikáját és 69 világhírű művész eredeti rézkarcát, fekete-fehér illetve színes litográfiáját, valamint szerigráfiáját foglalja magában. Mindemellett Picasso más különleges alkotásaival is kiegészül a tárlat, amely műalkotásokról jelentőségükre tekintettel a szervezők a későbbiekben külön sajtóeseményen számolnak be.
A spanyol művész mellett többek között Henry Moore, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Robert Rauschenberg, Victor Vasarely és Andy Warhol alkotásait mutatja be a kiállítás.

Andy Warhol - avantgárd kiállítás SzegedenA várható érdeklődésre tekintettel a Regionális Összművészeti Központ jegypénztárában január 15-étől elővételben vásárolhatóak belépők.
A Picasso és a nemzetközi avantgárd című tárlat 2008. március 1-től május 13-ig lesz látható.

 A Picasso és a nemzetközi avantgárd kiállítására érvényes jegyárak:
Felnőtt belépő: 1 500 Ft/fő
Nyugdíjas / Diák / Pedagógus: 950 Ft
Családi: 950 Ft / fő
Csoportos kedvezmény, 15 főtől:
- felnőtt csoport: 950 Ft / fő
- diák / nyugdíjas / pedagógus csoport: 700 Ft / fő
- csoportonként 1 fő kísérőnek ingyenes a belépés

Forrás: szeged.hu

Hunguest Hotels szálloda Szegeden - Hunguest Hotel Forrás