Szebeni Műhely 2018 - fotóművészeti kiállítás a Saliris Hotelben

2018. november 22.

Fotóművészeti Alkotótelep Galyatetőn
Kiállítás Egerszalókon

A 2015-ben alapított, Szebeni Műhely elnevezésű fotóművészeti alkotótelep 2018-ban – támogatójának, a Hunguest Hotelsnek köszönhetően – Galyatetőn várta a fotósokat. A Szebeni András fotóművész által meghívott tizennégy fotográfus nem volt könnyű helyzetben, amikor a kijelölt feladat megvalósításának nekilátott, hiszen a hely szellemét kellett fotográfiai eszközeikkel átértelmezniük és megörökíteniük. A természeti környezet a többféle stílusban alkotó társaságtól nemcsak szellemi, de fizikai erőfeszítést is követelt, sok erdei kilométert megtettek, mire a kiállításon látható képek megszülettek. A tárlat a gyors reagálású riporterek, a szemlélődő művészlelkek és a hosszabb projektekhez szokott fényképészek egyedi képeinek színes, gondolatokban gazdag összhangját nyújtja. A június 10-től csaknem két héten át tartó munka természetesen arra is kitűnő alkalom volt, hogy a fotográfusok szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat.

A képek készítői valamennyien tapasztalt, elismert, a fotográfiát művészi szinten művelő szakemberek: Bácsi Róbert László, Bánkuti András, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. István, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett, Szántó György.

A kiállított képek a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményét gyarapítják.
Az alkotótelep munkáját a Fujifilm Magyarország tesztelésre kínált fényképezőgépeivel és objektívjeivel, a MÚOSZ az adminisztráció átvállalásával támogatta.
A Hotel Saliris Resort nem véletlenül ad helyszínt a fotókiállításnak: a páratlan természeti környezetben lévő szállodából gyönyörű kilátás nyílik a Mátrára, s a képek remélhetően nemcsak gyönyörködtetnek, hanem nagyszerű galyatetői kirándulásra is sarkallják majd a látogatókat.

Szántó György fotói a megnyitóról

 

 

 

 

 

 

 


Ízelítő a kiállítás képeiből

Bánkuti András: Alulnézet


Fejér Gábor: Napfürdő


Hajdú D. András: Kilátó


Mandur László: Sodrásban


Németh György: Vereserdő


Reviczky Zsolt: Galyatető 1


Revicky Zsolt: Galyatető 2


Szántó György: Galyatető kilátó 2018