Eger Magyarország közkedvelt fürdővárosa

Az egri Hunguest Hotel Flóra*** a gyógyvízforrások központjában, a városi strand közvetlen szomszédságában található. A szállodával átellenben áll a felújított impozáns Török Fürdő, amely az egykori oszmán uralom fürdőkultúráját idézi.

Egri Termálfürdő - Strand

Eger mai fürdőkultúrájának előzménye az 1920-as évekre nyúlik vissza, megteremtése és kiépítése Bárány Géza városi főmérnök nevéhez fűződik. 1936-ban a Török Fürdő szomszédságában nyitotta meg kapuit az Egri Termálfürdő. Jelenlegi formáját hosszas fáradozások, folyamatos fejlesztések és több milliárdos beruházások során érte el. Az egri termálfürdő az ország egyik legszebb, külföldiek által is sűrűn fölkeresett fürdőhelye. Hét medencéjével és mintegy 5 hektár területével várja a pihenni és felfrissülni vágyó vendégeit.

Török Fürdő

2009 szeptember végétől várja vendégeit az északi régióban egyedülálló, nemzetközi szinten is ritkaszámba menő Török Fürdő. Az 1600-as évek elején épült eredeti Török medence további öt medencével (ilidzsa), szaunákkal, masszázzsal, gőzfürdővel és hamammal (hagyományos török gőzfürdő) egészült ki. Mindezek mellett esztétikus elemekkel és hangulatos megvilágításokkal kialakított pihenő részek még tovább erősítik a törökös hangulatot.

Fő szolgáltatások:
• különböző hőfokú termálmedencék: az eredeti nagy medence, és 5 kisebb medence várja a felfrissülni, kikapcsolódni vágyó vendégeket
• gyógymasszázs, relaxációs masszázs
• gőzfürdő, szauna, infraszauna, aromakabin
• hamam (hagyományos török gőzfürdő és masszázs)
• esztétikusan kialakított hangulatos pihenőhelyek
• orvosi szoba és Caracalla kád
• kávézó

A Török Fürdőben nemcsak szórakozási és kikapcsolódási, hanem gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a látogatók.

Reméljük ezzel a kis ízelítővel sikerült kedvet csinálnunk egy kis fürdőzéshez. Jöjjön el Egerbe a fürdő és műemlékek városába! Töltsön egy szép napot Velünk!