Tour de Hunguest 2020

2020. január 23.

Kerékpártúra - Gran Fondo
2020. augusztus 23-27.

Tour de Hunguest: kerékpártúra, ahol biztos háttér a hotel

Immár második alkalommal egy rendkívüli többnapos országúti kerékpártúra lehetőségét kínálja augusztus 23-27. között a Hunguest Zrt., mely során gondoskodik a pihenésről és az ellátásról, neked és barátaidnak csak a kerékpározásra kell koncentrálnod!

Legyen ez a Te „körversenyed”, egy négyszakaszos túra, ahol ugyanúgy napról-napra kijelölt távokat kell megtenned, mint a kerékpárversenyzőknek, persze sokkal barátibb tempóban, ahol a szakaszok frissítőállomásain be is várjuk egymást. Éld át, milyen az, amikor öt napig csak a bringázásra koncentrálhatsz egy kisebb „mezőnyben”, a pihenésről és a regenerációról pedig mi gondoskodunk.

Az országos szállodalánc a fél Magyarországot átszelő túrában limitált (40 fő) helyeket biztosít minden olyan kerékpáros számára, aki regisztrál az eseményre. A vezetett és biztosított túrára a részvételi díj 60 000 Ft/fő kétágyas szobában, 80 000 Ft egyedül (ez a lehetőség korlátozottan érhető el!) - és ez a szállást félpanzióval is tartalmazza!

 

A túra bejárja a Balaton-felvidéket és ellátogat az Őrségbe és Bükfürdőre is, naponta akár 130 kilométeres távokat tekerünk le. A többnapos tekerés komoly fizikai felkészültséget igényel, igazi kihívás még rendszeresen bringázóknak is. Mielőtt jelentkezel, gondold végig, hogy bírod-e a sorozatterhelést, hiszen nem ugyanúgy terheli a szervezetet, amikor letekersz 100 kilométert, mint amikor napról-napra megteszel hasonló távokat! Túravezetőink megpróbálják majd lehetőség szerint egyben tartani a mezőnyt, de ha jelentősebb fizikális különbségek lesznek a résztvevők között, több csoportra oszlik majd a társaság, hogy a lehető legjobb hangulatban teljen a túra.

A túra során ajánlott kerékpáros útvonalakon, ahol lehetséges, kerékpárutakon is haladunk majd, mindenhol a KRESZ szabályait betartva. Útvonalbiztosítás és kísérés lesz, a túrát mentőorvos kíséri, frissítőpontokat is kialakítunk majd a résztvevők számára. A Hunguest Hotels szállodáiban tökéletes lehetőség adódik majd a regenerációra, wellness-fürdő lehetőségével is. És hogy ne merülhessen feledésbe a túra, fotókat és videóanyagokat is készítünk majd!

A túrán mindenki saját felelősségére indul a KRESZ betartása mellett, továbbá résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a túra során a szervezők által készült fotókon és videókon szerepelnek majd és ezek megjelenhetnek különböző, a túráról szóló médiaanyagokban.


A II. Tour de Hunguest szakaszai, programja

(kisebb változtatások előfordulhatnak)

0. nap
Augusztus 23. vasárnap

Érkezés Tapolcára, a Hunguest Hotel Pelionba. Szállás elfoglalása után
- 19.00: vacsora a szálloda áttermében
- 20.00: találkozó a szálloda halljában, az első eligazítás, ismerkedés


1. szakasz - 125 km
Augusztus 24. hétfő: Tapolca – Tapolca (dombos)

Indulás: Hunguest Hotel Pelion, 9:30 órakor.

Útvonal: A Balaton-felvidék legszebb helyeit járjuk be. Káli-medence, Tihany - változatos domborzat, panoráma a Balatonra, ez egy nagyszerű nap lesz.

Érkezés: Hunguest Hotel Pelion, 14:00 órától.

Szállás: Hunguest Hotel Pelion

Vacsora a szállodában.

2020 Tour de Hunguest 1. szakasz

2. szakasz - 88 km
Augusztus 25. kedd: Tapolca - Zalakaros (lankás)

Reggeli a szállodában.

Indulás: Hunguest Hotel Pelion, 9:30 órakor.

Útvonal: Átmenetileg búcsúzunk a Balaton-felvidéktől és a zalai dombok felé indulunk.

Érkezés: Hunguest Hotel Freya, 14:00 órától.

Szállás: Hunguest Hotel Freya

Vacsora a szállodában.

Tipp: Érkezés után jól fog esni egy csobbanás a zalakarosi fürdőben, ahová egy fürdőköpenyben átsétálhatunk.

2020 Tour de Hunguest 2. szakasz

3. szakasz - 127 km
Augusztus 26. szerda: Zalakaros – Bükfürdő (dombos, majd sík)

Reggeli a szállodában.

Indulás: Hunguest Hotel Freya, 9:30 órakor

Útvonal: Kemény menet következik a zalai tájakon, hiszen a napi penzum 127 kilométer. Zalaszentgróton a Nyitott Porták egyikén rendeznénk be a második frissítést egy gyümölcslé, szörp erejéig.

Ezt követően folytatódik a hosszú menet Bükfürdő felé, elhagyva nagyjából a féltávot jelző képzeletbeli bóját. Lehetőség szerint minél több alacsonyforgalmú utat használva közelítjük meg Vas megyét, ahol már túllépjük a 100 kilométert, így harmadik frissítésre is szükség lesz.

Érkezés: Hunguest Hotel Répce Gold, 15:00 órától.

Szállás: Hunguest Hotel Répce Gold

Vacsora a szállodában.

Tipp: A fürdőbe itt is közvetlen az átjárás a szállodából, ki lehet pihenni a fáradalmakat.

2020 Tour de Hunguest 3. szakasz

4. szakasz - 106 km
Augusztus 27. csütörtök: Bükfürdő - Tapolca (sík, majd dombos)

Reggeli a szállodában.

Indulás: Hunguest Hotel Répce Gold, 9:30 órakor.

Útvonal: A  szakasz különlegessége, hogy a kemény napok után azok, akik nagyon fáradtak, Sümegtől rövidíthetnek is.

Erre a napra egy nagyjából sík menetet terveztünk egészen a várról híres településig, előtte egy frissítőt tervezünk nagyjából féltávnál.

Sümegtől lehet úgy dönteni, hogy Zalaszántó felé egy dombos, szintes, de meseszép kis kört beiktatva jut valaki el Tapolcáig, vagy a legrövidebb úton, a kisebb forgalmú Sümegi úton éri el Tapolcát.

Érkezés: Hunguest Hotel Pelion, 15:00 órától.

Tipp: afterparty…

2020 Tour de Hunguest 4. szakasz


Kiírás

1. A Tour de Hunguest célja:

A kerékpározás népszerűsítése, a Hunguest Zrt. kerékpározás iránti elkötelezettségének kinyilvánítása a túra támogatásával

2. A túra helye, ideje:

 • 2020. augusztus 23. vasárnap: Tapolca, esti találkozással, szállás a Hunguest Hotel Pelionban
 • 2020. augusztus 24. hétfő, 1. szakasz, Tapolca-Tapolca, szállás a Hunguest Hotel Pelionban
 • 2020. augusztus 25. kedd, 2. szakasz, Tapolca-Zalakaros, szállás Zalakaroson a Hunguest Hotel Freyában
 • 2020. augusztus 26. szerda, 3. szakasz, Zalakaros-Bükfürdő, szállás a Hunguest Hotel Répce Goldban
 • 2020. augusztus 27. csütörtök, 4. szakasz, Bükfürdő-Tapolca, díjátadó ceremónia a Hunguest Hotel Pelionban, opcionális szállás

3. Útvonal:

2020. augusztus 24. hétfő: 1. szakasz, Tapolca-Tapolca
2020. augusztus 25. kedd, 2. szakasz,Tapolca- Zalakaros
2020. augusztus 26. szerda, 3. szakasz, Zalakaros-Bükfürdő
2020. augusztus 27. csütörtök, 4. szakasz, Bükfürdő-Tapolca

4. A túra résztvevői:

 • Regisztrált nevezők (maximum 40 fő): női vagy férfi indulók, akik 18. életévüket betöltötték, a nevezési díjat befizették és aláírásukkal igazolják, hogy a részvételi feltételeket elfogadták.

5. A túra rendezője:

Hunguest Zrt. 1015 Budapest, Hattyú u. 14. 

e-mail: tourdehunguest@hunguesthotels.hu

6. A túra programja:

Részletes program később, ami minden nap hasonló: 30 perccel indulás előtt csomagok bepakolása a kísérőjárművekbe, szakasz közben két frissítő állomás, vacsora 19:30-tól, 20:30-kor vacsora után a következő napi program ismertetése.

7. Regisztráció:

2020. március 31-ig limitált létszámban, maximum 40 főig a regisztrációs űrlap kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével, átutalással a megadott számlaszámra. Nevezés átruházására VAN lehetőség. A regisztrációs díjat a regisztráció visszaigazolását követő 5 munkanapon belül át kell utalni, ellenben a regisztráció törlődik és újra kell regisztrálni. A regisztrációs díj beérkezéséről visszaigazolást küldünk, ami a részvételi feltételek elfogadásával igazolja a túrán való részvétel jogát. A számlát a nevező részére állítjuk ki - amennyiben nem fejezi ki igényét, hogy más névre és címre kéri a számlát! Részvételi díj: 60 000 Ft/fő kétágyas elhelyezéssel, 80 000 Ft/fő egyágyasban (korlátozottan elérhető). A túrán való részvétel lemondható a túra indulása előtti 7 napig és átruházható. Indulás előtti 7 napon belül már nem lemondható (a regisztrációs díj sem kerül visszafizetésre), de még átruházható az indulás napjáig. Megkezdett túra megszakítása esetén a regisztrációs díjat nem térítjük vissza, a túracsomag megbontására nincs lehetőség.

8. A regisztrációs díj fejében biztosítjuk:

 • a túrán való indulás jogát,
 • a túravezetést, felvezetést, biztonsági zárást
 • a csomagszállítást (nagyobb csomagok szállítását a szállások között, kis hátizsákok, személyes holmik szállítását a mezőny mögött)
 • szervizautót, mikrobuszt (be is lehet szállni kimerültség, egyéb probléma esetén)
 • orvosi kísérést
 • 2 frissítőállomáson inni és ennivalót
 • meglepetés ajándékot a teljesítőknek
 • fotókat a túráról
 • szállást és félpanziós ellátást kizárólag a túrát kerékpárral teljesítők számára

9. Felszerelés:

 • A túra során bukósisak viselése KÖTELEZŐ!
 • A túrán kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral kell indulni, amivel sportos – sík terepen akár 30 km/h körüli – tempó folyamatosan tartható. Ajánlott az országúti kerékpár használata.
 • Minimálisan pótalkatrészek, szerszámok bepakolása ajánlott.
 • Öt nap során kulturált kerékpárosokhoz méltó öltözet (váltás öltözetek) bepakolása ajánlott.
 • Menet közben tilos fényképezni és videózni kézből a balesetveszély miatt, azonban a kerékpárra, sisakra, ruházatra rögzített felvevő eszközök használata természetesen megengedett.
 • A túrán tilos indulni fekvőkerékpárral a csoportos tekerés közben fennálló közvetett balesetveszélyessége miatt.

A résztvevő nyilatkozata:

A regisztrációs lapon megadott személyes adatokat önként közöltem és hozzájárulok, hogy a túra szervezője ezeket nyilvántartsa és a kerékpártúrához kapcsolódó célokra felhasználja.

Hozzájárulok ahhoz, hogy a túra során a szervezők által készült fotókon és videókon szerepelek majd és ezek megjelenhetnek különböző, a túráról szóló médiaanyagokban, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

A túrán kizárólag saját felelősségemre indulok, az esetleges balesetekből adódó sérülésekért, anyagi károkért cserébe nem élek kártérítési igénnyel a szervezők felé.

A túrán kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral indulok.

A túrán kifogástalan egészségi állapotban indulok.

A túrát kísérő orvos utasításait minden esetben elfogadom.

A regisztrációval a nyilatkozat tartalmát magamra nézve kötelező érvényűnek fogadom el!