Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Turisztikai fejlesztések az egri Szent Miklós városrészben

Kapcsolódó tartalom

Felújítják az egykori ifjúsági klubot, az extrém sportpályát, valamint az egyedi, különleges értékekkel rendelkező műemlék Rác templomot is. A TOP program keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy projektben kezeljenek két, teljesen különböző feladatot. Ezt figyelembevéve az önkormányzat a Rác templom tulajdonosával, a Budai Szerb Ortodox Egyházmegyével konzorciumban újítja fel a Szent Miklósról elnevezett templom homlokzatát.

A felújításhoz szükséges európai uniós forrást átadták a tulajdonosnak és a tetőfelújításhoz a szakminisztériumtól kapott pénz mellett, közgyűlési döntéssel a szükséges terveket is az egyházmegye rendelkezésére bocsájtották. A szükséges bontási munkákat elkezdték, és ezt követően egy találkozóhelyet hoznak létre fákkal és padokkal, valamint új ingatlanrészeket is építenek. Átalakítják a sportpályát és kialakítják a pályaszintet. A létesítményt rámpákkal és más mobil eszközökkel szerelik fel.

A program keretében interaktív elemekkel bővülhet a templom programkínálata, megújul a fogadóépület, elvezetik a fedett műemléki lépcsőnél a csapadékvizet, valamint kertészeti munkákat is végeznek. A turisztikai jellegű program része a egykori extrém sportlétesítmény és klub teljes rehabilitációja, miután nemcsak a sportról, hanem közösségi park kialakításáról is szól. A tervezők olyan találkozóhelyet képzeltek el, ahol összejöhetnek majd a fiatalok, és a kisgyermekes családoknak, vagy akár a nagyszülőknek és az unokáknak is lehetőséget teremtenek a szabadidejük hasznos eltöltésére.

A pályának fedett része is lesz, amit kedvezőtlen időjárás esetén is használhatnak majd a fiatalok. A pince az elképzelések szerint kulturált helyszínt biztosít csapatépítő tréningekre és más rendezvények megtartására is. A megmaradó épületszárnyban kerékpáros szaküzletet alakítanak ki, ahol kétkerekű járműveket kölcsönözhetnek, sőt kisebb szerviz munkákat is végezhetnek. Az önkormányzat rendelkezik a végleges kiviteli tervekkel és a jogerős engedélyekkel is. A komplex fejlesztési program 2020-ra valósul meg.

2019. április 25. forrás: turizmus.com