Budapesti programok júliusban

Budapesti programok - 2007. július

2007.06.30. - 2007.09.02. *Vámpírok Bálja - világhírű musical
A produkció bemutatója: 2007. június 30. , Helyszín: Magyar Színház, Budapest

 A MUSICAL RÖVID ISMERTETÉSE
A tudós Abronsius professzor és fiatal asszisztense Alfréd, a két vámpírkutató, Transsylvániába utaznak, hogy megbizonyosodjanak a vámpírok létezéséről és szeretnének győzelmet aratni a vámpírok felett. Sok humoros, kalandos történet elevenedik meg amíg eljutnak a célhoz, Krolock gróf kastélyába, ahol éppen a Vámpírok Báljába csöppenek. Jim Steinman kitünő zenéje hűen követi  Polanski filmjének történetét, amely fanyar fricska az önmagától elvakult áltudomány felé.
A Vámpírok Báljának zenéje izgalmas, a történet vérbeli paródia, a világszerte népszerű film színpadi adaptációja, korunk egyik legkedveltebb zenés darabja.
Ez a produkció  dinamikus, látványos, nagyformátumú és a legkiválóbb művészi teljesítményt igénylő musical.
Ezt a látványos, szórakoztató előadást óriási sikerrel mutatták be Bécsben,
1997-ben Roman Polanski rendezésében. A bemutatót követően a nézők tolongtak a jegyekért, a nagyszerű előadást közel egymillió néző látta. A musicalt Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban és 2006-ban Tokióban is ünnepelhette a közönség.

2007.07.04. - 2007.08.19. *XVI. Budafest Nyári Zenei Fesztivál

BudaFest Nyári Zenei Fesztivál
2007. július 4.-augusztus 19.

A V.I.P. Arts Manager és Produkciós Iroda 1992. óta szervezi a BUDAFEST Nyári Zenei Fesztivált. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású eseménysorozat idén 25 színes programmal várja majd az érdeklődőket július-augusztus hónapban.
A Magyar Állami Operaházban, a Budai Várban és a Szent István téren zajló igényes kulturális programokat összefogó fesztivál az évek során fővárosunk legsikeresebb, Európa hírű nyári kulturális eseménysorozatává nőtte ki magát. Az esemény a jövőben is törekszik arra, hogy a számos kiváló művészt felsorakoztató rendezvénye egyedi programja mind a hazai, mind pedig a külföldről érkező vendégek számára igényes kikapcsolódással szolgáljon. A Dominikánus udvar sajátos hangulatával kellemes nyáresti szórakozást ígér a klezmer, a ragtime zene és az opera rajongóinak egyaránt. A Bazilika előtti impozáns Szent István téren hangversenyt hallgathatnak, idén azonban nemcsak szimfonikus koncertekkel készülnek a szervezők. Az Opera és Balett Fesztiválon pedig az Operaház ünnepelt sztárjaival tölthetünk el egy remek estét.

I. Budavári Nyáresték a Hilton Dominikáus udvarában (Operától a Jazzig)
2007. július 4. -27. 
II. Budafest Nyári Operafesztivál - Magyar Állami Operaház
2007. augusztus 2.-19.

2007.07.06. - 2007.07.08. *Taekwondo Korosztályos Európa Bajnokság

A Magyar Taekwondo Szövetség 2007. július 6.-8.-a között a budapesti Syma-csarnokban a sportág első hazai, korosztályos (serdülő) Európa-bajnokságát rendezi.

 

A rangos nemzetközi sporteseményre mintegy 35 ország képviselői látogatnak el. A szövetség Szervező Bizottsága szeretné ezt hozzáférhetővé tenni a hazánkba látogató turisták, sport iránt érdeklődők számára.

2007.07.07. RIDERS ON THE STORM - a The Doors alapítótagjainak emlékkoncertje

RIDERS ON THE STORM
A The Doors alapításának 40. évfordulója
Ray Manzarek, Robby Krieger (a The Doors alapító tagjai)
Brett Scallions (ex Fuel) ty Dennis, Phil Chen
2007. július 7., 20 óra
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

A The Doors a ’60-as évek egyik legjelentősebb és talán legkultikusabb zenekara volt. A zenekar 5 éves pályafutása alatt nem jutott el Magyarországra és Európában is csak pár koncertet adott Skandináviában, a Benelux államokban, Angliában és Németországban.
Jim Morrison 1971-ben, Párizsban halt meg. Halálának körülményeiről az óta is misztikus legendák és ellentmondásos hírek keringenek. Mindenki tudja, hogy Jim Morrison pótolhatatlan, de ez az este mégis megpróbál a legautentikusabb személyek bevonásával – a The Doors zeneszerzőivel és zenészeivel – emléket állítani ennek a legendának.

2007.07.09. *Michael Bolton koncert

MICHAEL BOLTON
PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA, 2007. JÚLIUS 9. 20h

 Ha listát készítenénk azokról a művészekről, akik több mint 53 millió lemezt adtak el, nyertek több Grammy díjat a „Best Male Vocalist” (legjobb férfi énekes) kategóriában, mindehhez zsebre vágtak számtalan egyéb elismerést, szert tettek egy csillagra a hollywood-i Walk of Fame-en és világszerte aréna méretű koncerthelyeket képesek megtölteni – nos, ezen a listán Michael Bolton ott lenne!

De ha ez a bizonyos lista azokról a művészekről szólna, akik együtt énekeltek Pavarottival, Ray Charles-szal, írtak együtt dalt Bob Dylan-nel, kreáltak közösen slágert Barbra Streisanddal, a Kiss-szel, gitároztak B.B. Kinggel, dolgoztak együtt a hip-hop szupersztárral Kayne Westtel, nos akkor ez egy nagyon rövid lista lenne, ugyanis csak Michael Bolton neve szerepelne rajta.

Ezek az együtt munkálkodások korántsem anyagi indíttatásból eredtek.
„Együtt dolgozni olyan emberekkel, mint Ray vagy Luciano, vagy általában olyanokkal, akik személyisége mélyen megérint, számomra nem elsősorban munka, hanem az élet nagy és fontos pillanatai…” mereng Michael Bolton. Később azt is megosztja velünk, hogy mindezek után mit szeretne még összehozni: ”..éveken át dédelgettem magamban különféle álom-album terveket és a csúcson, a legnagyobb álomként ott volt egy Frank Sinatra számokat tartalmazó összeállítás.”

2007.07.17. *GEORGE BENSON & AL JARREAU koncert

 

 

GEORGE BENSON & AL JARREAU
“Givin’ It Up”
2007. július 17., 20 óra
Papp László Budapest Sportaréna

 

George Benson és Al Jarreau nem csak egy lemez erejéig álltak össze, hanem igazi szenzációként egy turnéra is indulnak, melynek kevés állomása közül az egyik éppen Budapest lesz! Így az igényes zene kedvelőinek egy talán soha vissza nem térő alkalom kínálkozik, hogy a két legendát együtt, egy színpadon lássák.

2007.07.20. *Rolling Stones koncert

 

 

ROLLING STONES

A BIGGER BANG

2007. július 20.

Puskás Ferenc Stadion

Az élő legenda több mint negyven éves pályafutás után a világ leglenyűgözőbb és legerőteljesebb rock 'n' roll show-jával közelít felénk Európa leghíresebb stadionjain és helyszínein keresztül A Rolling Stones - A Bigger Bang European Tour 2007. július 20-án gördül be a Puskás Ferenc Stadionba.