FIGYELEM! 2012. JANUÁR 1-JÉTŐL VÁLTOZÁS AZ EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI KERET TERHÉRE ELSZÁMOLHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKBAN!

Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011.évi CLVI. törvény többek között módosította az önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. Törvényt. A módosítás jelentősen szűkítette az egészségpénztárak által nyújtható szolgáltatások körét.

I. 2012. január 1-jétől egészségpénztári keret terhére nem lehet igénybe venni a következő kiegészítő, ill. életmódjavító szolgáltatásokat:

 • sportolás
 • gyógy-és egészségügyi üdülés
 • gyógyfürdő belépők
 • rekreációs üdülés (SZJA köteles volt)
 • életmódváltozást elősegítő kúrák (SZJA köteles volt).

A fenti, megszűnő szolgáltatásokra vonatkozó számlákat legkésőbb 2011. december 31-ig szükséges kiállítani és kifizetni.

Így a szilveszteri tartózkodás esetén is az egészségpénztári kártyával fizető vendégek esetében az üdülési csomag díját még 2011. december 31-ig ki kell fizetni, ill. zárolni egyéni számlájuk terhére (POS terminálon, vagy telefonos engedélyezéssel).

2012. január 1. után a fenti szolgáltatások sajnos akkor sem vehetők igénybe egészségpénztári keret terhére, ha idén, 2011. december 31-ig előre kifizették a számlát.

Javasoljuk, hogy amennyiben igényük van rá és lehetséges, a fenti megszűnő szolgáltatásokat még ez év végéig vegyék igénybe!

II. A változás nem érinti az egészségügyi szolgáltatásokat

Az SZJ 85.1 (egészségügyi tevékenység) szolgáltatási körbe tartozó tevékenységek esetén az egészségkártya elfogadható az alábbi szállodákban:

 • HUNGUEST Hotel Béke
 • HUNGUEST Hotel Flóra
 • HUNGUEST Hotel Helios
 • HUNGUEST Hotel Pelion

Igénybe vehető szolgáltatások 2012-től:

 1. Egészségügyi szolgáltatás: kizárólag a TB ellátás keretében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatást  kiegészítő vagy helyettesítő   egészségügyi szolgáltatás
 2. Gyógytorna, gyógymasszázs és fizioterápiás kezelés

Mivel 2012. január 1-től az egészségpénztár terhére csak a II/1 és II/2. pont szerinti szolgáltatások számolhatók el, ezért az egészségpénztári elszámolást igénylő vendég számára a jövőben két számla készül: egy az II/.1. és/vagy II/2. pont szerinti szolgáltatásokról  – ez fizethető EP tagként kártyával, vagy benyújtható az EP-nek utólagos elszámolásra – és egy másik, a szállásról, étkezésről és minden egyéb szolgáltatásról. Ez utóbbi azonban EP keret terhére már nem fizethető.

A fenti szolgáltatások igénybevételének lehetőségéről kérjük, érdeklődjön saját egészségpénztári szolgáltatójánál!