A Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény kiállítása az Egri Műhely 2017. Fotóművészeti Alkotótelepen készült alkotásokból

2017. október 11.

Fotóművészeti kiállítás nyílt 2017. október 10-én az egri Hunguest Hotel Flórában az Egri Műhely 2017. Fotóművészeti Alkotótelepen készült alkotásokból.

A kiállítást Keleti Éva Kossuth- és Prima Primissima-díjas fotográfus nyitotta meg Hülvely István, a Hunguest Zrt. vezérigazgatójának és Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármesterének jelenlétében.

Az Alkotótelepet három esztendeje alapította a Hunguest Zrt. támogatásával Szebeni András fotóművész. Vezetésével minden esztendőben lehetősége nyílik az általa kiválasztott fotográfusoknak arra, hogy két hetet tölthessenek el nyugodt alkotómunkával, hogy szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat. Az alkotótelep szakmai támogatója, a Fujifilm Magyarország Kft., adminisztratív segítője a MÚOSZ.

Az Alkotótelep munkáiból jött életre a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény, amely minden évben bemutatót tart a legújabb és legjobb alkotásokból. Idén ez a tárlat az egri Hunguest Hotel Flórában év végéig lesz látható.


Szebeni András ebben az évben arra kérte az alkotótársakat – Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és Szántó György – hogy ne annyira a látványt, a nevezetességeket, sokkal inkább önön lelküket fényképezzék. Hogy olyan képek készüljenek, amelyekről aláírás nélkül is megállapítható a fotóban kicsit is jártas szemlélőnek, hogy ki készítette.
Hogy ez mennyire sikerült, azt a nézőknek kell eldönteniük.

Az alkotásokat itt tekintheti meg!