Szent István Egyetem Turizmus-vendéglátás szak

2020. február 17.

A képzési forma rövid bemutatása, jelentősége:

A turizmus a nemzetgazdaság kifejezetten gyakorlatorientált területe, éppen ezért kiemelten fontos, hogy felsőoktatási tanulmányaik során a hallgatók az elméleti ismeretek mellett gyakorlati ismereteket is szerezhessenek. A vendégekkel való kommunikációt, a speciális üzemeltetési és gazdálkodási feladatokat, a marketinghez és menedzsmenthez kapcsolódó kérdéseket elsajátítani elsősorban valódi munkahelyi környezetben lehet. A szakmai gyakorlóhelyen eltöltött idő lehetőséget teremt a gyakornokoknak olyan vendégkör és vendég szokások megismerésére is a napi munka során, amire a tankönyvekből nem nyílik lehetőség. A képzésben résztvevők fiatal kollégaként kapcsolódnak be lépésről lépésre a gyakorlati hely mindennapjaiba. A párhuzamos elméleti és gyakorlati képzés, a hallgatók szakmai szocializációja piaci körülmények között, vállalati munkakörnyezetben, lehetőséget biztosít az értékrendszer kialakítására, a csapatmunkában, a munkatársakkal való együttműködésben szerzett tapasztalatok gyarapítására, a felelősségvállalásra, a szakmai és emberi kapcsolatrendszer kiépítésére.

A Szent István Egyetem Turizmus-vendéglátás alapképzési szakának duális képzési formában indítását vállalkozásunk örömmel fogadta és ahhoz szívesen csatlakozott. A duális képzést nagyon fontosnak, az Egyetemet pedig tapasztalt, megbízható, az oktatásért elkötelezettpartnernek gondoljuk. Véleményünk szerint ez a képzési forma minden olyan érvet magában foglal, ami egy gyakornokorientált vezetőben megfogalmazódik, köztük a későbbi munkatársak kiválasztásának lehetőségét is.


A jelentkezés módja és határideje:

Amennyiben szeretne minket választani felsőoktatási tanulmányai szakmai gyakorlóhelyeként, kérjük jelentkezzen a temesij@hunguesthotels.hu címre küldött fényképes önéletrajzzal és Huba Marianna értékesítési és humánpolitikai igazgató részére címzett motivációs levéllel.

Utóbbiban ne felejtsen el kitérni arra, hogy miért választotta a turizmus-vendéglátás szakot, illetve cégünket, mely szállodánkban szeretne a gyakorlati képzésben részt venni, és hogy melyek a jövőbeli elképzelései a szakterületen.

Az e-mail tárgyaként tüntesse fel: jelentkezés duális képzésre_SZIE_az ön neve

A jelentkezéseket a tanulmányaikat 2020 szeptemberében hagyományos képzés keretében megkezdett hallgatóktól folyamatosan, de legkésőbb 2020. június 15-ig (az I. szemeszterben való átsoroláshoz), illetve 2021. január 20-ig (a II. szemesztertől való átsoroláshoz) várjuk.

Az önéletrajzon megadott e-mail címére küldjük majd ki a felvételi beszélgetés időpontjáról szóló értesítést.

A kiválasztás eredményéről a felvételi beszélgetést követő 15 napon belül értesítjük a jelentkezőket az önéletrajzon közölt lakóhelyre (postacímre) megküldött írásbeli értesítésben.


A kiválasztás során vizsgált szempontok:

A turizmus-vendéglátás szakterületen való eredményes helytálláshoz a tárgyi tudás és a helyismeret, valamint a nyelvtudás mellett számos egyéb kompetenciára is szükség van. Éppen ezért az interjú során kíváncsiak vagyunk a jelentkező személyiségére, általános intelligenciájára, kapcsolatteremtő- és kommunikációs készségére, érdeklődésére és motiváltságára, problémamegoldó képességére és kreativitására is. Olyan ifjú munkatársakat keresünk, akik elkötelezettek a szakma iránt, és munkájukkal hosszú távon a magyar szállodaipart kívánják erősíteni. A Hunguest Hotels egységei között szinte az ország bármely területén élő hallgató talál a lakóhelyéhez közel eső szállodát, ahol szakmai gyakorlati tudását tapasztalt munkatársainktól elsajátíthatja.


A programban résztvevő szállodák:

 • Hunguest Hotel Millennium (Budapest)
 • Hunguest Hotel Bál Resort (Balatonalmádi)
 • Hunguest Hotel Pelion (Tapolca)
 • Hunguest Hotel Répce és Répce Gold (Bükfürdő)
 • Hunguest Hotel Helios (Hévíz)
 • Hunguest Hotel Panorama (Hévíz)
 • Hunguest Hotel Freya (Zalakaros)
 • Hunguest Hotel Flóra (Eger)
 • Saliris Resort (Egerszalók)
 • Hunguest Grandhotel Galya (Galyatető)
 • Lifestyle Hotel Mátra (Mátraháza)
 • Hunguest Hotel Erkel (Gyula)
 • Hunguest Hotel Aqua-Sol (Hajdúszoboszló)
 • Hunguest Hotel Apollo (Hajdúszoboszló)
 • Hunguest Hotel Béke (Hajdúszoboszló)
 • Hunguest Hotel Sóstó (Nyíregyháza)
 • Hunguest Hotel Forrás (Szeged)

Tagszállodáink a Szent István Egyetemről évente max.2-2 fő hallgatót fogadnak a duális képzés keretében.


További információt kaphat:

https://gtk.szie.hu/oktatas/alap-es-osztatlan-kepzesek/turizmus-vendeglatas-ba/dualis-kepzes