Eszterházy Károly Egyetem Turizmus-vendéglátás szak

2020. február 17.

A Duális képzés jellemzői:

A hagyományos és a duális rendszerű képzések közötti legnagyobb különbség az, hogy a hallgató az elméleti ismereteiket a képzésben résztvevő szakmai partnereknél, valódi munkahelyen elmélyíti, gyakorlati praktikákkal, módszerekkel ismerkedik meg.
A képzésben résztvevő vállalatokkal (szállás- és vendéglátóhelyekkel, utazási irodákkal, egyéb vállalkozásokkal) és intézményekkel (TDM szervezetekkel, Tourinform irodákkal stb.) a felsőoktatási intézmény együttműködési megállapodást, a partnerek a hallgatóval munkaszerződést köt.
E konstrukció legnagyobb előnye, hogy a hallgatók már az egyetemi éveik alatt megszerzik a munkaerőpiac által elvárt készségeket (például problémafeltáró és problémamegoldó képesség, vezetési készség, kommunikációs gyakorlat, projektirányítási és üzemeltetési ismeretek stb.), megismerik a turizmus-vendéglátás területén működő vállalkozások kultúráját, valódi gyakorlati környezetben szocializálódnak, szakmai kapcsolatrendszert építenek ki. Ez biztosítja, azt, hogy a duális képzési rendszerből olyan versenyképes munkavállalóként kerülnek ki a munkaerőpiacra, akik azonnal – több hónapos vagy akár több éves betanulási idő és külön költségráfordítás nélkül – képesek teljes értékű munkát végezni.


A jelentkezés módja

Amennyiben szeretne minket választani felsőoktatási tanulmányai szakmai gyakorlóhelyeként, kérjük jelentkezzen a szabok@hunguesthotels.hu címre küldött fényképes önéletrajzzal és Szabó Katalin igazgatónő részére címzett motivációs levéllel.

Utóbbiban ne felejtsen el kitérni arra, hogy miért választotta a turizmus-vendéglátás szakot, illetve cégünket, és hogy melyek a jövőbeli elképzelései a szakterületen.


A jelentkezések beérkezési határideje: általában az adott év június havának 10.-ik napja.

Az önéletrajzon megadott e-mail címére küldjük majd ki a felvételi beszélgetés időpontjáról szóló értesítést.

A kiválasztás eredményéről a felvételi beszélgetést követő 15 napon belül értesítjük a jelentkezőket az önéletrajzon közölt lakóhelyre (postacímre) megküldött írásbeli értesítésben.

A kiválasztás során vizsgált szempontok:

A turizmus-vendéglátás szakterületen való eredményes helytálláshoz a tárgyi tudás és a helyismeret, valamint a nyelvtudás mellett számos egyéb kompetenciára is szükség van. Éppen ezért az interjú során kíváncsiak vagyunk a jelentkező személyiségére, általános intelligenciájára, kapcsolatteremtő- és kommunikációs készségére, érdeklődésére és motiváltságára, problémamegoldó képességére és kreativitására is.


A programban résztvevő szállodák:

  • Hunguest Hotel Flóra (Eger)
  • Saliris Resort (Egerszalók)

A Hunguest Hotels Flóra és a Saliris Resort Spa és Konferencia Hotel az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus-vendéglátás szak duális képzésének szakmai gyakorlóhelyei.


További információt kaphat:

https://felvieger.uni-eszterhazy.hu/hu/dualis-kpz/a-dualis-kepzesrol