Augusztus 25-én elrajtolt az I. Tour de Hunguest

2019. augusztus 23.

A Hunguest Hotels néhány kerékpársportot kedvelő dolgozójának a fejéből pattant ki az ötlet, hogy a lánc szállodáinak elhelyezkedése kedvez egy többnapos kerékpártúrának, amiben a szállodák az egyes állomások.

Az ötletet a Hunguest Hotels managementje felkarolta, így 2019. augusztus 25-én vasárnap 10.30-kor elrajtolhatott az első Tour de Hunguest mezőnye Budapestről, a Hunguest Hotel Millennium szállodától.

Öt nap alatt 555 kilométert tesznek meg a kerékpárosok, felkészült túravezetők kíséretében.

Az első alkalommal Kelet-Magyarország a cél, Budapestről Galyatetőre, majd Egerbe, onnan Hajdúszoboszlóra tekernek a bringások, ezt követi Gyula, végül augusztus 29-én Szegeden, a Hunguest Hotel Forrás szállodánál érnek célba.
A résztvevők nagyon kedvező feltételekkel nevezhettek, így pillanatok alatt megtelt a keret. Dacára, hogy nem verseny, hanem túra, azért tartogat kihívásokat akár a táv, akár az első napok hegyvidéki szakaszai miatt. Aki befejezi, egy remek kerékpáros élménnyel mindenképp gazdagabb lesz.

Ha jól sikerül a program, a tervek szerint jövőre a dunántúli Hunguest Hotels szállodák adják a túra gerincét. A Tour de Hunguest célja a kerékpározás népszerűsítése, és a szervezők nem titkoltan arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy a Hunguest Hotels szállodái mind elhelyezkedésben, mind szolgáltatásokban felkészültek az egyre népszerűbb kerékpáros turizmus fogadására.

Szakaszok, kirás, a Tour de Hunguest oldala itt.