Egri Műhely 2017. Fotóművészeti Alkotótelep

2017. június 02.

Fotóművészeti Alkotótelep nyílt május 28-án, Egerben, a Hunguest Hotel Flórában.

A június 9-ig tartó esemény első számú célja, hogy a meghívott művészek számára megfelelő körülményeket teremtsen a nyugodt alkotómunkára, hogy a fotósok szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat.
Az Egri Műhely 2017 elnevezésű műhely alapítója, művészeti vezetője Szebeni András fotóművész, alkotótársai is tapasztalt, elismert, a fotográfiához művészi szinten értő szakemberek: Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és az Egerben élő Szántó György.

A városban töltött napok alkalmat kínálnak Eger és környéke életének, épített és természeti környezetének, a szőlő- és borkultúra fotográfiai megörökítésére is.
A Műhelybe – a Hunguest Zrt. támogatásával – harmadik éve hívja a fotósokat közös munkára az alapító, Szebeni András. Szeged és Tapolca után most Eger a helyszín, s az itt készülő munkák legjavából gyarapodik majd Kincses Károly kurátor segítségével a Hunguest Hotels 2015-ben alapított Fotográfiai Gyűjteménye, amelyből már több szakmai kamaratárlaton és nyilvános kiállításon láthatott fotókat a közönség is.

Az alkotótelep szakmai támogatója, a Fujifilm Magyarország Kft.