Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény

A Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény alkotásaiból nyílt kiállítás 2016. február 11-én Szegeden, a Hunguest Hotel Forrásban. A tárlatot Keleti Éva Prima Primissima díjas fotóművész nyitotta meg.

Ha van „örömzenélés" egy koncerten, amit ha képzett zenészek csinálnak, akkor nem csak ők, hanem még a közönség is élvez, akkor kell, hogy legyen „örömfényképezés” is. Hiszen mi másnak is lehetne nevezni egy ilyen alkotóműhelyt, ahol a résztvevőkről valósággal sugárzik, hogy milyen örömmel mennek fotózni, mennyire szeretik a hivatásukat, s mennyire élvezik, hogy végre a napi munkát kissé háttérbe tolva „csak” azzal foglalkozhatnak, amihez a legjobban értenek. A végeredmény művészi színvonalú fotóműtárgyak formájában 2016. március közepéig látható a szegedi Hunguest Hotel Forrásban.

Az alkotótelep alapítója és művészeti vezetője Szebeni András, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus. A résztvevő művészek: Bánkuti András, Bácsi Róbert, Benkő Sándor, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. András, Kiss Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt. Az alkotótelep művészi színvonalára jellemző, hogy résztvevői közül öten nyertek díjat –közöttük Fazekas István a fődíjat – az idei Magyar Sajtófotó Pályázaton.

A megnyitón az alkotótelep résztvevői számára ideális munkakörülményeket biztosító Hunguest Hotels részéről Hülvely István vezérigazgató, a fotósok munkáját mindenben támogató Szeged városa nevében pedig Botka László polgármester mondott köszöntőt. A meghívott fotográfusok tíz napig dolgoztak Szeged és környéke életének, épített és természeti környezetének egyéni, fotográfiai megörökítésén.