Hunguest Őszi Gasztrohetek

2023. szeptember 06.

Hunguest Őszi Gasztrohetek 2023

Az őszt, a megnyugvó természetet csodás színek és illatok teszik szerethetővé. Mi most még egy érzékére készülünk hatni: csodálatos ízeket is varázsolunk Önnek szállodáink éttermében. A Hunguest Őszi Gasztrohetek keretében az egyébként is tartalmas wellness kikapcsolódást egy-egy hétvégén ízutazássá tesszük. S ha már ízutazás, ebben az évben kis híján világkörüli utat teszünk meg. A nemzetközi útról olykor hazatérünk az elmúlt évben nagy siker aratott egy-egy különlegességért: Bárány Napok, Márton-napi libaságok és a Böllér Napok. Íme a megállóink.

A Gasztrohetek programja:

A Hunguest Őszi Gasztrohetek az alábbi szállodáinkban érhető el:

Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hotel Aquarell, Hunguest BÁL Resort, Hunguest Bük, Hotel Eger & Park, Hunguest Hotel Gyula, Hunguest Hotel Forrás, Hunguest Hotel Freya, Hunguest Hotel Helios, Hunguest Panoráma, Hunguest Hotel Pelion, Hunguest Saliris, Hunguest Hotel Sóstó


2023. december 1-3. - Böllér Napok

Hunguest Őszi Gasztrohetek - Böllér Napok

A Hunguest Őszi Gasztrohetek zárásaként elérkezünk az igazán nehézsúlyú ínyencek ünnepéhez. Hurka, kolbász, hagymás vér, oldalas és megannyi más... Még az is lehet, hogy némi pálinka is előkerül.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


S ami már csak emlék:

2023. szeptember 15-17. - Olaszország

Igen, lesz pizza is, de annyi jóság van még az olasz konyhában, hogy egy hétvége kevés is lesz erre. Saltimbocca, cannelloni, toszkán paradicsomleves, panzanella, tonhalas borjú, garnélás rizottó - a teljesség igénye nélkül. Az édesszájúak is megnyugodhatnak: lesz tiramisu, profiterol és panna cotta is!

További részletek, foglalható szállodák - kattintson!


2023. szeptember 22-24. - USA - amerikai ételek

Hunguest Őszi Gasztrohetek - amerikai ételek

Marhahúsok, pulled pork és BBQ - ezeket az imádnivaló közhelyeket mi sem fogjuk kihagyni, de ezeken túl ilyen különlegességekre is lehet számítani, mint például Buffalo csirkeszárny, Kentucky vajas zöldségek, krémsajtos füstölt tarjás bagel, Tennessee leves, desszertként az elmaradhatatlan brownie és epres sajttorta.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


2023. szeptember 29 - október 1. - Bárány Napok

Hunguest Őszi Gasztrohetek - Bárány Napok

A Hunguest őszi ízutazásának harmadik állomása a Bárány Napok szeptember utolsó hétvégéjén.
Szállodáinkban a Juh Terméktanács kezdeményezéséhez csatlakozva a legnépszerűbb bárány és birka ételekből választhatnak az ínyencek. Ha épp ebéd előtt olvassa ezeket a sorokat, akkor csak bocsánatot tudunk kérni, hogy felkorbácsoljuk az éhségét e szavakkal: zsályás bárányrilette, mentás báránypástétom, sörben pácolt bárányoldalas, kurkumás bárányragu...

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


2023. október 6-8. - Sváb ételek

Hunguest Őszi Gasztrohetek - Sváb  ételek

Ezen a hétvégén hazatérünk, mégsem magyaros, hanem az egyik legtakarékosabb, mégis sok ötlettel dolgozó konyha remekeit, sváb ételeket kínálunk. Jóféle kemencés borjúcsülök, káposztás galuska, sváb kolbász, töltött káposzta... s a kevésbé ismert ínyencfalatok: münsteri szarvaspástétom, gmündi pisztrángtatár és így tovább. Hogy még olvasni is tereh.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


2023. október 13-15. - Mexikó

Hunguest Őszi Gasztrohetek 2023 - Mexikó

A határozott ízek, a szenvedély költözik az ételekbe, a fűszerek ropják dévaj táncukat, nem mondanánk, hogy kímélő lesz az étrend! Mindjárt itt van a camarones a la diabla - ne kerteljünk, az ördög garnélarákjáról van szó. Aztán huevos rancheros, flautas, guacamole, discada - már ennyit említeni is elég, hogy lássuk, a Desperado tüzes hangulata lesz velünk ezen a hétvégén.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


2023. november 10-12. - Márton-napi libalakoma

Hunguest Őszi Gasztrohetek 2023 - Márton-nap

Nem lehetünk elég hálásak Mártonnak, hogy püspökké avatásától ódzkodva egy libaólban húzta meg magát a legenda szerint, így a viszonylag ritkán az asztalra kerülő libacsemegéknek dedikált napja lett. Ennek jegyében a Hunguest szállodákban is pompás libaételekkel készülünk.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!


2023. november 17-19. - Irány a Balkán!

Hunguest Őszi Gasztrohetek 2023 - ételek a Balkánról

Azok a csodálatos húsételek! Dél felé átlépve a határt mind megtapasztaltuk már a kitűnően fűszerezett csevapcsicsákat, pljeskavicákat, báránysülteket, nyársakat (mint mondjuk a razsnyica). Azok a csodálatos levesek! A húsok mellett az áhítatos ízélvezettel szürcsölt leveseket is elhozzuk déli szomszédainktól, mint például a kiszela csorba. Mindezeken túl pecsenyék, tészták és jóféle desszertek: szabadkai palacsinta, sós-túrós rétes, baklava... elég jó iránynak tűnik a téliesre forduló étvágy csillapítására.

Ételsorok, további részletek, foglalás - kattintson!