Fejlesztik a Gyulai Várfürdőt

2021. január 14.

Békés-megye leghíresebb fürdője, a történelmi Gyulai vár szomszédságában, egy csodás ősparkos környezetben 5000 m2 vízfelülettel várja vendégeit. A Gyulai Várfürdő minősített gyógyhely, minden évszakban ideális pihenőhely a gyógyulni vágyó betegeknek, valamint a kikapcsolódást és élményeket kereső fiatalok számára.

Szállodánk Gyula város egyetlen olyan szállodája, amely fűtött-fedett folyosón keresztül közvetlen átjárást biztosít a Várfürdőbe (a Várfürdő - amely Magyarország talán legszebb gyógyfürdője - az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, és ma természetvédelmi terület).


A felújítási projekt keretében teljes körű modernizáció valósul meg a Gyulai Várfürdőben. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzottak alapján kapacitásbővítésre és szolgáltatási színvonalának javítására csaknem 2,9 milliárd forint támogatást kapnak, amely az összeget saját költségvetéséből 280 millió forinttal egészítik ki. Kun Miklós vezérigazgató kifejtette, a tervek szerint 2022 őszén induló beruházás során duplájára növelik a gyerekparadicsom területét és új élményinstallációkat szereznek be, amelyekkel elsősorban a gyerekes családoknak, mint az egyik fő látogatói körnek kedveznek.

Átalakítják és növelik a termálvizes medencék felületét, amellyel a fürdő másik fő célcsoportját, a gyógyulni vágyó idősebb korosztályt célozzák meg.

A fejlesztés harmadik része a főépület átalakítását jelenti, ott egy medical wellness központot hoznának létre a vendéglátóterek és öltözők bővítése és fejlesztése mellett.

Ezáltal négy évszakossá tehető a fürdő, és az itt töltött vendégéjszakák száma is növelhető 3-4 napról akár két hétre is – közölte Kun Miklós. A beruházás 2023 végére fejeződhet be.

Móra Ferenc Múzeum, Szeged

A fürdőben jelenleg is zajlik egy energetikai beruházás, amelyre szintén több, mint 220 millió forint európai uniós támogatást nyertek el. A projekt jelenleg 75 százalékos készültségű. Tavaszra várhatóan teljesen befejeződik a 25 méteres uszoda átalakítása és felújítása, a nyílászárócsere, a homlokzati hőszigetelés és a mozgássérültek számára történő fejlesztések.

A fürdő fejlesztése a városban lévő szálláshelyek további fejlődéséhez is hozzájárul.

Forrás: turizmus.com