Hunguest Hotels Hungary

Szobafoglalás - legjobb árak

Hírlevél

Tapolca

Tapolca a Balaton-felvidék nyugati szélén, a Tapolcai-medence közepén helyezkedik el, a Balatontól 12 km-re.
Főbb látnivalói a Tavasbarlang, valamint a Malom-tó.
A Tavasbarlang teljes hossza 3280 méter, mélysége a bejárattól számítva 16 méter. A mészkő repedéseibe bejutó víz alakította ki.
A barlangot 1903-ban fedezték fel kútásás közben, 1912-ben nyitották meg a látogatók előtt.
A barlang a nyirádi bauxitbányászat vízszintsüllyesztése miatt sokáig vízmentes volt, és le is zárták.
A bányászat befejezése után a karsztvíz szintje helyreállt, és egy 250 m-es szakaszát (amiből 180 m-t csónakkal kell megtenni) ismét megnyitották. A csónakos körtúrán a víz mélysége 0,4–3 m. 
A tavasbarlang nagyobbik része víz alatt van, nem látogatható.
A barlangba 73 lépcsőn juthatunk le. Odabent a hőmérséklet 20°C, a relatív pártartalom több mint 90%.
A tavasbarlang gyógyászati ellátás szempontjából is ideális.
A Malom-tóról:
Az ódon épületekkel, magas kőfalakkal és vendéglátó helyekkel körülvett tó a városka legfontosabb turisztikai célpontja. Itt fakadnak a település névadó forrásai, amelyeket talán már a rómaiak is visszaduzzasztottak, hogy malmot hajtsanak vele.  A tótól indul a Malomtó sétány.

Hunguest Hotel Pelion

A szálloda a Balaton-felvidék mediterrán hangulatú kisvárosában, Tapolcán található. Magas színvonalú szolgáltatásainak köszönhetően számos szakmai elismerésben részesült, így Aranynap (Legjobb vidéki 4 csillagos konferencia szálloda) és Magyar Turizmus minőségi díjakat nyert. Európában egyedülállóként közvetlen összeköttetésben van az alatta húzódó, asztmásokat, allergiásokat és egyéb légúti megbetegedésekben szenvedőket gyógyító barlanggal, melynek levegője rendkívül tiszta, gyakorlatilag por- és pollenmentes és nem tartalmaz külső agresszív tényezőket. Ajánljuk mindenkinek, aki kikapcsolódásra, felüdülésre, megnyugvásra vágyik. A félhomály és a föld alatti csend mindehhez ideális környezetet biztosít. Az élményfürdő, termálmedencék, gyermekmedencék, pezsgőfürdő, gőzfürdő, szauna, infraszauna, bioszauna, merülőmedence, aromamasszázs, aromaterápia,nyitott teniszpályák, squash pályák, tollaslabda, fitness terem, tornaterem, mini golf, fodrászat, kozmetika, manikűr, pedikűr, szolárium mind a vendégek testi-lelki kikapcsolódását és felüdülését szolgálják. Szállodánk óvodájában sokféle játékkal, gyermekanimációval, sportolással és egyéb érdekes elfoglaltsággal kényeztetjük kis vendégeinket jól képzett szakgárda segítségével. Az ország egyik legnagyobb vidéki, többszörösen díjnyertes konferenciaszállodája 2010-től több, mint kétszeres kapacitással várja vendégeit. Sokoldalú, több funkcióra alkalmas 800, valamint 400 fős konferenciatermeink nagyrészt természetes világítással és a legkorszerűbb technikai felszereléssel ellátottak. Zenés- táncos estek, konferenciák, esküvők, gálavacsorák és más nagyrendezvény helyszíneként idén is válassza a Hunguest Hotel Peliont**** Tapolcán!


Hunguest Hotel Pelion