Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Hírlevél

Tapolca

Tapolca a Balaton-felvidék nyugati szélén, a Tapolcai-medence közepén helyezkedik el, a Balatontól 12 km-re.
Főbb látnivalói a Tavasbarlang, valamint a Malom-tó.
A Tavasbarlang teljes hossza 3280 méter, mélysége a bejárattól számítva 16 méter. A mészkő repedéseibe bejutó víz alakította ki.
A barlangot 1903-ban fedezték fel kútásás közben, 1912-ben nyitották meg a látogatók előtt.
A barlang a nyirádi bauxitbányászat vízszintsüllyesztése miatt sokáig vízmentes volt, és le is zárták.
A bányászat befejezése után a karsztvíz szintje helyreállt, és egy 250 m-es szakaszát (amiből 180 m-t csónakkal kell megtenni) ismét megnyitották. A csónakos körtúrán a víz mélysége 0,4–3 m. 
A tavasbarlang nagyobbik része víz alatt van, nem látogatható.
A barlangba 73 lépcsőn juthatunk le. Odabent a hőmérséklet 20°C, a relatív pártartalom több mint 90%.
A tavasbarlang gyógyászati ellátás szempontjából is ideális.
A Malom-tóról:
Az ódon épületekkel, magas kőfalakkal és vendéglátó helyekkel körülvett tó a városka legfontosabb turisztikai célpontja. Itt fakadnak a település névadó forrásai, amelyeket talán már a rómaiak is visszaduzzasztottak, hogy malmot hajtsanak vele.  A tótól indul a Malomtó sétány.

Hunguest Hotel Pelion

A szálloda a Balaton-felvidék mediterrán hangulatú kisvárosában, Tapolcán található. Európában egyedülállóként közvetlen összeköttetésben van az alatta húzódó, asztmásokat, allergiásokat és egyéb légúti megbetegedésekben szenvedőket gyógyító barlanggal. A szállodai wellness szolgáltatások mind a vendégek testi-lelki kikapcsolódását és felüdülését szolgálják. Szállodánk óvodájában gyermekanimációval szórakoztatjuk kis vendégeinket jól képzett szakgárda segítségével.
Az ország egyik legnagyobb vidéki, többszörösen díjnyertes konferenciaszállodája 2010-től több, mint kétszeres kapacitással várja vendégeit - válassza a Hunguest Hotel Peliont Tapolcán!


Hunguest Hotel Pelion