Budapest a világ 6. legkedveltebb konferenciahelyszíne az ICCA szerint

A Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált, 2007. évi előzetes statisztikai összefoglalója szerint Budapest – holtversenyben Lisszabonnal – megtartotta 6. helyét a világranglistán a konferenciavárosok versenyében, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján. Ezzel megelőzött olyan jelentős kongresszusi helyszíneket is, mint Brüsszel, London vagy Prága. Fontos szempont, hogy az ICCA már a kisebb létszámú rendezvényeket is számításba veszi, Budapest 90 nemzetközi rendezvénnyel tartotta meg előkelő pozícióját.

Az ICCA 2007-es ranglistáján aranyérmes lett Bécs, a második helyen Berlin végzett, a harmadikon Szingapúr. A végleges adatokat június elején publikálják. A tíz évet (1998-2007) felölelő statisztikai jelentés kiadása pedig július elejére várható.

A Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi konferenciákra vonatkozó statisztikai adatgyűjtése alapján elmondható: a magyarországi konferenciaturizmus korábbi években tapasztalt töretlen fejlődése volt a jellemző a 2007-es esztendőre is. Az elmúlt év legbeszédesebb adatai: 485 nemzetközi konferencia, több mint 135 ezer résztvevővel. 2007-ben a konferenciák (+12,6%) és a nemzetközi vásárok (+10,3%) száma is növekedést mutatott az előző évhez képest. Tovább emelkedett a résztvevő nemzetek átlagos száma is (+5,1%).

Hunguest Hotels konferenciaszállodák
Rendezvényajánlatok, tréningcsomagok