Megnyílt az egri Tourinformban a központi jegyiroda

2019. április 25.

A Dobó térhez közel, a Bajcsy Zsilinszky utcában, az erre kialakított és megújult helyiségben már nemcsak a legtöbb egri programra, hanem az Interticket-tel szerződött országos rendezvényekre is válthatnak jegyet az érdeklődők. A szolgáltatásokhoz korszerű feltételeket teremtettek. Így a bankkártyás és a Szép-kártyás fizetés is biztosított, továbbá bizonyos programokra az Eger Városkártya által nyújtott kedvezményeket is érvényesíthetik a tulajdonosok.

A fejlesztéssel korszerűbbé és tágasabbá vált jegyirodával egy helyen működik a Tourinform, valamint az 1552-es ajándékbolt is. Ezzel Eger "fogadószobája" lett, ahol kibővült szolgáltatással várják a vendégeket. A megújult környezetben magyar és idegen nyelven tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az egri önkormányzattól azt is megtudtuk, a Tourinform-iroda munkatársai évente 50 ezer vendéget szolgálnak ki. A látogatók jelentős része - csaknem 12 ezer érdeklődő - információs kapuként és jegyvásárlási bázisként keresi fel ezt a helyet. Az új, kibővített feladatokat ellátó és központi szerepet betöltő városi jegyiroda a következő időszakban tovább növelheti a Tourinform-iroda látogatottságát is. Ugyanakkor erősíti a különböző idegenforgalmi rendezvények, kulturális programok és sportesemények helyi jegyértékesítését.

2013 óta folyamatosan nő az Egerbe látogatók száma, ami az elmúlt fél évtizedben - minden esztendőben - tovább emelkedett. 2018-ban az öt évvel korábbihoz képest, 257 ezerrel több vendégéjszakát regisztráltak. A városban foglalható szálláshelyek forgalma pedig tavaly meghaladta a 665 ezer vendégéjszakát.

2019. április 25. forrás: turizmus.com