Önt is várja a Napfényfürdő Aquapolis Szeged!

A szegedi Belvárosi-híd újszegedi hídfőjénél található egykori fürdő helyén egy minőségileg új, a korábbinál nagyobb kapacitású fürdőkomplexum vár minden korosztályt, ahol egy létesítményen belül található meg a gyógyulás, regenerálódás, szórakozás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetősége. A nagyközönség számára első ütemben 2010. március 26-án nyílt meg az éves üzemelésű, több mint 700 méternyi új csúszdaelemet és két gyógymedencét is tartalmazó wellness- és élményfürdő egység, illetve az exkluzív „csendes wellness” – részleg.
Ezt követi néhány héten belül a nappali kórházzal is rendelkező komplex gyógyászat átadása, végül a SZUE (úszómedence, tanmedence, csúszdás élménymedencével

Őszi akciókkal várja Önt a Hunguest Hotel Forrás is!

Ha meghoztuk a kedvét a fürdő nyújtotta pazar szolgáltatásokhoz,
akkor irány Szeged!
A Napfényfürdővel szomszédos, teljes rekonstrukción átesett szállodánk őszi last minuta akciói foglalhatók!

rendelkező strand) 2010. május 1-jei nyitásával a fürdőkomplexum valamennyi szolgáltatása a vendégek rendelkezésére áll.
 
A 2006-ban készült csúszdás élménymedence mellett új kül- és beltéri élményelemekkel gazdagított fedett létesítmény épült. A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED éves nyitva tartású részeinek egyidejű befogadóképessége is mintegy 3000 fő, a medencék vízfelülete összesen közel 4400 m2.

Az új, belső élménymedence térben a különböző élményelemeken kívül (sodrófolyosó, zuhatagok, csúszdák stb.) egy lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból indul 27 méter magasból Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi testcsúszdája (zárt anakonda: 272 m, zárt anakonda leérkezésnél kamikaze szakasszal: 223 m); a galériaszintről további hét csúszda indul. A komplexum közel 1000 méternyi csúszdaeleméből 700 m új, fedett. Az élménymedence tér déli oldalán teljes magasságig üvegezett falfelület biztosítja a vizuális kapcsolatot a szabadtéri strand és létesítményei felé.
 
A fejlesztés során megvalósultak a korábban szinte teljesen hiányzó wellness-szolgáltatások: szaunák, aroma- és sókamrák, nedves- és Napfényfürdő wellnessszárazgőz kabinok, pezsgő- és masszázsfürdők, relaxációs (csendes) zónák. A wellness-medence egy belső és egy külső medencéből áll, amelyek kiúszóval kapcsolódnak egymáshoz.
A fürdő területén belül egy kifejezetten csendes, relaxációs zóna is kialakításra került („csendes wellness”), ahova csak 16 éven felüliek léphetnek be.
A csecsemőket, illetve az 1-6 éves korosztályt 0-40 cm-es vízmélységű családi medenceterület fogadja a fürdőben. A nyári szezontól négyszintes, labirintusszerű játszóház biztosítja a gyermekek önfeledt szórakozását, míg a baba-mama világban az édesanyák nyugodt körülmények között tudják kisgyermeküket szoptatni, tisztába tenni.
A fejlesztés eredményeként a korábbinál nagyobb kapacitással, lényegesen színvonalasabb, korszerűbb és jobban szervezett gyógyászati szNapfenyfurdo_csendes_wellness.jpgolgáltató egység került kialakításra a mozgásszervi betegségek kezelésére, rehabilitációra. A 2010 áprilisában átadásra kerülő új gyógyászati részleg két szintjén egyéni gyógytorna szobák, fizikoterápiás szobák, víz alatti vízsugár masszázs (tangentor) helyiségek, szénsavas fürdők, gyógyvizes kádfürdők, az iszappakolás kezelőhelyiségei, csoportos víz alatti tornamedence, gyógyvizes medence, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs és gyógytornaterem várja a gyógyulni vágyókat. A projekt részeként a gyógyászati részlegen belül – Magyarországon egyedülálló módón – új szolgáltatási elemként 14 kétágyas szobával, külön fürdőszobával rendelkező nappali kórház épült.
 
A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED HONLAPJA ITT