Művészetek Völgye 2010 - ismét várjuk a Hunguest Hotel Pelionban!

Tapolcai négycsillagos, családbarát és wellness-szállodánk ebben az évben is a legjobb választás a Völgy programjaihoz!
A Hunguest Hotel Pelion akciója a Művészetek Völgye hetére itt!
Taliándörögd Többek között Ütősvölgy, Palya-udvar, színházi sátor és az idei "fővendég" Néprajzi Múzeum programjai várják a látogatókat a jubileumi, 20. Művészetek Völgyének otthont adó hét Balaton-felvidéki településen július 23. és augusztus 1. között.
Márta István főszervező a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az 1989-ben induló Művészetek Völgye eddigi összesen 17 ezer programjára és 30 ezer fellépőjére kétmillió látogató volt kíváncsi. Az elégtelen finanszírozás miatt azonban két éve más néven, kevesebb rendezvénnyel kényszerültek megtartani a fesztivált, tavaly pedig a hét falu - Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Öcs, Pula, Monostorapáti és Nagyvázsony - önállóan szervezett kisebb programokat július és augusztus fordulójára.
A főszervező felhívta a figyelmet a fesztivál honlapján (www.muveszetekvolgye.hu) meghirdetett pályázatokra és a honlapon jelentkező WölgyWebTévére is.
Bár elmondása szerint nem kívánt finanszírozási témákról beszélni, újságírói kérdésre válaszolva Márta István közölte: a Művészetek Völgyét nem tudnák megrendezni az új kormányzat által nyújtott anyagi támogatás nélkül. Ennek mértékéről még tárgyalások folynak; az állami támogatások valószínűleg az összköltségvetés 30-35 százalékát fogják kitenni.
(MTI)

A MŰVÉSZETEK VÖLGYE 2010 PROGRAMTERVE