Szerkezetkész a hévízi gyógyfürdő új fogadóépülete

Szerkezetkész Hévízen a gyógyfürdő új fogadóépülete, amely október végére készül el teljesen. A mintegy másfél milliárd forintos beruházás helyszínén tartott bokrétaünnepen Végh Imre, a kivitelező Kipszer Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: februárban indult az építkezés, októberre elkészül a háromszintes fogadóépület, amelyben szauna, gőzfürdő és wellness részleg, vendéglátóterek, öltözők és irodák kapnak helyet. Egy új összekötő folyosó is épül, amely a tó vízfelületén álló két épületrésszel biztosít közvetlen csatlakozást. A cég összesítése szerint a nettó 1,3 milliárd forintos alapszerződésen felül további 170 millió forintba kerül a tavi épületek cölöpözésének utólagosan szükségessé vált megerősítése.

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatási funkciókat fog ellátni. Ezzel párhuzamosan a tó területén álló - C és D jelű - épületek is teljesen megújulnak.

A már évekkel ezelőtt megkezdődött rekonstrukciós folyamat első fázisa év végére készül el. Az összesen mintegy 3 milliárd forintos beruházás révén teljesen felújítják a tavon álló valamennyi épületet és üzembe helyezik az új fogadóépületet is. A költségekhez 1,8 milliárd forint hitelt vett igénybe a gyógyfürdő, 450 millió forint saját erőt biztosított hozzá, további 750 millió forintot pedig Széchenyi Terv pályázat keretében nyert. Mindezen túl 200 millió forint, 100 százalékos támogatottságú pályázat révén a gyógytavat körülölelő park megújítását is tervezik. Folyamatban van a téli fürdő és a gyógyászati részleg 5 milliárd forintos beruházása is, amelyhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 1,5 milliárd támogatást biztosít az állam. Hegedűs Lajos beszámolt arról, hogy a hévízi gyógyfürdő látogatottsági adatai nem tükrözik a gazdasági válság hatásait, július végéig közel 600 ezer látogató kereste fel a tavat, ami csaknem megegyezik a tavalyi év első hét hónapjának számaival.