Belépés
Hévíz, Petőfi Sándor utca 9. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-341-074, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt!

Hévíz, Hunguest Hotel Panoráma - Gyógyászat

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Bál Resort, Béke, Flóra, Galya, Helios, Panoráma és Répce szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Szállodánk - Hévízen egyedülálló módon - összeépült a világhírű gyógyászati és fürdőközponttal a Hévízi Szent András Gyógycentrummal, amely egy fedett, fűtött hídon keresztül érhető el. Itt vehetők igénybe az európai színvonalú, komoly szakmai háttérrel rendelkező orvosi gárda felügyelete mellett a hévízre alapozott mozgásszervi és egyéb egészségügyi problémák gyógyítására alkalmas kezelések.

Gyógyszolgáltatások

Elektroterápia (interferencia, ultrahang, mágnesterápia); balneoterápia (szénsavfürdő, örvényfürdő, elektromos kádfürdő, váltófürdő, 4 cellás fürdő, víz alatti masszázs); iszappakolás (kénes, paraffinos); súlyfürdő; gyógymasszázs; gyógytorna.

A gyógycentrum folyamatos felújításával kellemes környezetben, élményelemekkel bővített különböző összetételű és hőfokú medencékkel várja pihenni és gyógyulni vágyó kedves vendégeinket. Szállóvendégeink fürdőbelépői - csak nálunk - a mindössze 100 m-re fekvő tóra is érvényesek.

Milyen feltételekkel vehetőek igénybe a gyógyszolgáltatások?

TB-kártya és háziorvosi javaslat ellenében a mindenkori jogszabályoknak megfelelő kedvezményes gyógy- és fürdőkúra vehető igénybe, melynek díja közvetlenül a gyógyfürdővel rendezendő.

Reumatológiai szakrendelés ideje a Gyógyfürdőben: Hétfőtől péntekig, 8:00 - 12:00 óráig.

Mitől más a hévízi tradícionális gyógykúra?

A hévízi tó geológiai ritkaság. Ellentétben a világ többi melegvizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű talajban nyugszanak, a hévízi forrástó tőzegmedrű. Vize kálcium és magnézium tartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan hévízi tó különleges egészségmegőrző ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetően más betegségek gyógyításához is hozzájárul. Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat. A víz kedvezően hat a szervezet ösztrogénszintjére így a krónikus nőgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet. A fürdőzés során fellépő hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hőfok pedig hosszú idejű fürdőzést tesz lehetővé.

A tőzeg alapú hévízi iszap, akárcsak a gyógytó, a maga nemében páratlan a világon. Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét. Nyomelemeinek hatására a bőr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sőt a bioritmus is. A hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követően személyre szabottan állítják össze a kúratervet.

A hévízi tó vizének összetétele

A tó vizének összetételét már a XVIII. sz. végén vizsgálták, pontos analízisére azonban csak századunk második felében került sor. Ezek szerint az 1 l vízben oldott alkotórészek mennyisége mg-ban a következõ:

Kationok

 

 

Anionok

 

K+

7,4 mg / l

     

F-

1,3 mg / l

Na+

24,0 mg / l

 

Cl-

27,0 mg / l

NH2+

0,1 mg / l

 

Br-

0,12 mg / l

Ca2+

86,0 mg / l

 

I-

0,023 mg / l

Mg2+

35,0 mg / l

 

S2-

2,5 mg / l

Fe2+

21,3 mg / l

 

SO42-

51,0 mg / l

 

 

 

HCO32-

427,0 mg / l

Összesen:

173,8 mg / l  

 

Összesen:

509,15 mg / l  


Rádiumemanáció: 0,22-28 millicurie / l

A fürdõkúra a következõ esetekben javallott (indikációk):

Az alábbi betegségek esetén nem ajánlható a fürdõkúra: