Több mint testőr: életmód magazin a Heliosban

TV2 Több mint testőr: utat találni az életmód útvesztőiben
A Helios kiutat mutatott a helytelen életmenet labirintusából

Magyarországon tízből kilencen küzdenek valamilyen egészségügyi problémával. Egy-egy orvoslásra váró baj legyőzésére számtalan megoldást kínálnak országszerte. Hogy melyik, milyen mértékben hatásos, ezt mutatja be iránytűként a TV2 „Több mint TestŐr”, című műsora. Minden egyes epizódban egy egészségügyi, vagy életvezetési problémával küzdő ismert ember, vagy néző problémáira kínálnak megoldást a szakértők.

A tematikus életmód magazin április 22-én vetített műsorát - amely segít eligazodni az egészségmegőrző, megelőző és gyógyító módszerek útvesztőjében- javarészt a hévízi Hunguest Hotel Helios-ban forgatták. Az egészségtudatos és kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez kiváló lehetőségeket nyújtó gyógyszállodában kínált különféle kezelések hatékonyságát ezúttal is saját magukon próbálták ki a műsor vezetői. A hotel terapeutái részletesen taglalták a bemutatott módszerek eredetét, hozzáférhetőségét és hatásmechanizmusát is.

A hévízi Hunguest Hotel Helios „selfness team” terapeutái sikeresen bizonyították: megszerzett tudásuk kellően hatékony. Németh Szamosi Csaba, természetes gyógymódok tanácsadója egy energiatérkép segítségével végzett blokkoldást, illetve egy meridián tisztító oldást Vámos Erika műsorában.
A test-lélek-szellem békéjét adó gong kezelés előnyös hatásairól pedig már Lévai Borbála spirituális tanácsadó bizonyította: tényleg léleküdítő. Fizikai szinten a sejtek megújítását hozó hangterápia ugyanis tökéletesen alkalmas az érzelmi problémák oldására, az erőközpontunk helyreállítására. A közismert terapeuta egy érdekes csakra-kezelés részleteibe is beavatta a nézőket.
Simon Balázs, halterápia vezető a bársonyosan puha, fiatalos, selymes bőr visszaszerzésének egyszerű, gyógyszermentes, és kellően gyors változatát mutatta be. A műsorvezető bőrének elhalt hámrétegeit 300 doktorhal szedte le, igazolva a kezelés sejtregeneráló, bőrmegújító hatását.