Újabb fejlesztések indulnak Hévízen

Nagyléptékű fejlődés indul el Hévízen 2010 év elején a turizmus fejlesztés területén, melynek eredményei már a 2010-es szezonban tapasztalhatók lesznek.

A Hévízre érkező vendégek a város több pontján „Touch info” terminálokon (elektronikus információs pont) kereshetnek majd programokat, szállásokat és éttermeket, emellett számos túra térkép és útbaigazító tábla is segíti majd az üdülés élménygazdagabbá való tételét. Kerékpáros termékfejlesztés keretében térképek, út jelölések és egész napos programok is megvalósításra kerülnek, emellett garantált programok és városi animáció várja majd a fürdőváros látogatóit.
Mindez annak köszönhető, hogy a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület pályázatot nyújtott be a Nyugat – dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez a „Balatoni Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” címmel megjelent felhívásra. Ennek eredményeként 47.158.000 Ft támogatást ítélt meg számára a szakmai döntéshozó bizottság. A támogatás az 55.480.000 Ft-os összköltségvetéssel megvalósuló projekt 85%-át finanszírozza. A projekt a turistáknak szóló látványos elemek mellett számos kutatási, fejlesztési, képzési és szervezési elemet tartalmaz, ami a vendégigények pontosabb meghatározását és kielégítését teszik lehetővé. A pályázat előkészületeiben nagy segítséget nyújtott Hévíz Város Önkormányzata, az egyesület tagjai valamint a helyi civil szervezetek, akik részvételére a megvalósítás során is számítunk.