Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Hírlevél

VII. Napfényfürdő Aquapolis – Hunguest Hotels Challenge Cup ifjúsági vízilabda torna - összefoglaló

Kapcsolódó tartalom

Veretlenül lett első az UVSE Szegeden, a VII. Napfényfürdő Aquapolis – Hunguest Hotels Challenge Cup ifjúsági vízilabda tornán. A 4 országból érkezett 6 csapat közül a Hannoverből, több klubcsapat játékosaiból álló Team Nord-Ost végzett a második helyen, a PSN Zrt. ért a dobogó alsó fokára.

UVSE - Challenge Cup győztes 2015

VIDEÓK ITT!

Színvonalas, nem kevésbé küzdelmes meccsekkel és körbeveréseket hozó versenynappal kezdődött a torna. Az első napon két győzelmet is arató pécsi PSN Zrt. egy góllal alulmaradt a német Team Nord-Ost elleni mérkőzésén, a szerb VK Vojvodina pedig a hannoveri és a pécsi csapat után a szerb Partizan ellen elszenvedte a harmadik vereségét is. Az UVSE két győzelmet ért el: a Team Nord-Ost ellen 15-12-re, a görög Vouliagmeni Nautical ellen 21-7-re nyert. Ekkor a tabella elején 4 csapat áll 6 ponttal, és szinte megjósolhatatlan volt, hogy az UVSE, a PSN Zrt., a WC Partizan Raiffeisen és a Team Nord-Ost közül melyik csapat lehet a torna győztese.

Vasárnap délelőtt a pécsi PSN Zrt. után az UVSE is győzött a WC Partizan Raiffeisen csapata ellen. A csapatok a szerb és a magyar vízilabda sajátosságainak és szépségének minden elemét felvonultatták. Végig nagy fizikai küzdelmet vívtak az utolsó pillanatig ki - ki mérkőzésen, amely 11-10-es eredménnyel zárult. A délelőtt másik mérkőzésén kis híján meglepetés eredmény született: a görög Vouliagmeni Nautical az utolsó negyedig esélyes volt arra, hogy megszerezze az első győzelmét a tornán, ám a német Team Nord-Ost fizikailag felülmúlta ellenfelét, így 14-10-es gólkülönbséggel nyert. A görög csapat végül kiharcolta az egyetlen, 14-10 – es gólkülönbségű győzelmét a VK Vojvodina ellen.

A torna utolsó mérkőzésén, az UVSE-PSN Zrt. között dőlt el a vándorkupa sorsa.

UVSE-Pécs Challenge Cup döntő 2015

Az UVSE akár döntetlen esetén is kupagyőztes lehetett volna, míg a pécsiek csak akkor lehetek volna elsők, ha a rendes játékidőben nyernek az UVSE ellen. A két csapat mindent eldöntő mérkőzésének volt más tétje is. Ennek a meccsnek az eredményétől függően a német Team Nord-Ost és a szerb WC Partizan Raiffeisen egyaránt esélyes lehetett a harmadik, akár a második helyre, míg a pécsiek aranyesélyesek voltak, ám végezhettek akár a negyedik helyen is. Az UVSE 16 – 7-es győzelmével veretlenül, 15 ponttal elhódította a kupát. A 9-9 pontot szerzett csapatok holtversenyében az e három csapat egymásnak lőtt több gólja döntött, ami a Team Nord-Ost-nak kedvezett 24 góllal, a dobogó 3. fokára a PSN Zrt. léphetett fel 22 lőtt góljával. A WC Partizan Raiffeisen meg kellett, hogy elégedjen a negyedik hellyel 21 lőtt góllal. A UVSE csapatából Macsi Patrik és Szatmári Kristóf 13 – 13 lőtt góllal segítette csapatát a kupagyőzelemhez.

Hülvely István, a torna főszponzora, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: „örömmel tölt el, hogy ilyen erős mezőnyt sikerült vendégül látnunk a Hunguest Hotel Forrás szállodában, amely közvetlen, fedett folyosós kapcsolatával a Napfényfürdő Aquapolis Szeged uszodájával, kiváló körülményeket biztosított ennek a magas színvonalú tornának. Bízom benne, hogy ezzel a lehetőséggel segíteni tudtuk a közvetlen felnőtt korosztály előtt álló magyar vízilabda utánpótlás két kiemelkedő egyesületét."

Benczur Márton, az UVSE edzője szerint - a tavalyihoz hasonlóan - ez a legerősebb klubtorna, amelyen szakmailag nagyon magas színvonalúak voltak a mérkőzések. Köszönjük a szervezőknek a minden igényt kielégítő körülményeket. Úgy érzem, hogy minden csapat büszke lehet arra, hogy részt vehetett ezen a tornán.

A díjakat Hülvely István társaságában Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai vízilabdázónk adta át, aki játékvezetőként közreműködött a tornán.

Challenge Cup 2015 díjátadó - Dr. Molnár Tamás, Hülvely István