Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Zöld Hunguest Hotels szállodák

Több Hunguest Hotels szálloda is elnyerte a Zöld Szálloda címet!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Zöld Szálloda pályázatot 1993-ban  írta ki először annak elősegítésére, hogy a környezettudatos gondolkodás teret nyerjen.

A kitüntető cím igazolja, hogy az érintett szállodáinkban az elsődleges szempontok között szerepel a környezet védelme, a fenntartható fejlődés támogatása, illetve a természet szeretete és tisztelete. Szállodáinkban egyebek mellett megvalósítottuk a szelektív szemétgyűjtést, takarékoskodunk az energiával, részt veszünk helyi szemétgyűjtő akciókban. Emellett szemléletformáló oktatásban részesítjük alkalmazottainkat, mivel célunk, hogy a  Hunguest Hotels munkatársai ne csak munkájuk, hanem mindennapi életük során is magukénak tudják a zöld szemléletet:

A „Zöld" jelző önmagában nem érhető el pusztán belső szabályzatokkal, utasításokkal vagy továbbképzésekkel. Ehhez az kell, hogy dolgozó kollektívánknál elérjük azt, hogy ne kényszernek érezzék ezen tevékenységek ellátását, hanem érezzék azt önmaguktól szükségesnek. A napi működésünk során rendszeresen tapasztaljuk mindenki részéről a felelősségteljes hozzáállást, amit jól szimbolizál, hogy dolgozói kezdeményezésre csatlakoztunk a szívószálmentes kampányhoz. Ezt tartjuk a legfontosabbnak, hogy közösen, együtt haladjunk a cél elérése érdekében és együtt vizsgáljuk az újabb lehetőségeket."

Alábbi szállodáink (sokuk már nem első ízben) 2020. év végéig birtokolják a Zöld Szálloda címet:

Büszkék vagyunk rá, hogy öt szállodánk további 2 évre a "Zöld Szálloda 2021-2022" cím büszke birtokosa:

„Mert a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld Szálloda Díj