Zöldterületek fejlesztése Keszthelyen

2017. október 02.

Egymilliárd forint TOP támogatást nyert Keszthely önkormányzata a Festetics-kastély és a Balaton-part közötti zöldterületek, utak és parkolók felújítására, további 270 millió forintból pedig három középületet korszerűsítenek.

A korábbi fejlesztéseket teljessé téve a Festetics-kastély és a Balaton-part közötti területet zöldebbé varázsolhatják, illetve elvégezhetik az utak, parkolók korszerűsítését is.

A Helikon Kastélymúzeum kapujától a Georgikon utcáig megújul a Kastély utca, valamint az ide kapcsolódó belső tömbparkoló. A sétálóutca környezetében lévő utcák és terek közül is több esetében korszerűsítik a parkolókat, nagyobb zöldterületet alakítanak ki, illetve díszburkolatot kapnak egyes utcák.

A Helikon park teljes zöldterületének megújítása keretében erdei tornapályát hoznak létre, közvilágítással ellátott futópályát alakítanak ki, rendbe teszik a vasúti átjáró előtti parkolót, a közeli KRESZ-parkban pedig sportolási és rekreációs lehetőséget teremtenek. A zöldterületek és utak korszerűsítésének tervei most készülnek, a jövő évi közbeszerzési pályázat után 2019 második felére készülhetnek el ezek a munkálatok.

Egy másik TOP-pályázat keretében csaknem 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást fordít a város három közintézmény energetikai korszerűsítésére.