Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évad

2021. június 28.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok

Foglalja le szállását a közelben!

A Szegedi Szimfonikus Zenekar esti koncertjével kezdődött a 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada.

Július 17-én és 18-án Puskás Ferenc, minden idők legismertebb magyar sportolója életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical sztárszereposztással érkezik a Dóm térre. A fesztivál az idén hetvenéves Magyar Állami Népi Együttessel koprodukcióban július 23-án mutatja be a Tánc-ünnep című előadást.

Július 2-tól öt előadáson látható a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, melyet 35 éve a fesztiválon mutattak be először Magyarországon. Visszatér a Dóm térre a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd új bemutatóként látható Bernstein West Side Story-ja augusztusban két hétvégén, hat előadáson.

A fesztivál kisebbik játszóhelyén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon az évad a Játékszín vígjátékával, a Kölcsönlakással indul július 9-én és 10-én. Mozart legnépszerűbb vígoperáját, a Szöktetés a szerájbólt július 23-án és 24-én tűzik műsorra. Újszegeden a folytatódó Moliere-sorozat újabb darabjaként a Scapin furfangja című vígjátékot tűzik műsorra augusztus 6-án és 7-én. A Veres 1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című produkciójával pedig augusztus 19-én és 20-án érkezik Szegedre.

Szabadtéri Játékok - hivatalos honlap

Hunguest Hotel Forrás - szegedi szálloda

 

 

Forrás: Turizmus.hu