Egészségpénztárak, elszámolás a Hunguest Hotels szállodákban - 2011. december 31-ig érvényes!

FIGYELEM! 2012. JANUÁR 1.-TŐL VÁLTOZÁS AZ EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI KERET TERHÉRE ELSZÁMOLHATÓ SZOLGÁLTATÁSOKBAN! További részletek itt.

Kedves Vendégeink, Tisztelt Egészségpénztári Tagok!

Manapság egyre többen áldoznak az egészségükre, ezzel együtt az egészségpénztárak által elérhető szolgáltatások köre is folyamatosan bővül. Érdemes tudni, hogy a Hunguest Hotels szállodák többsége szerződésben áll a legtöbb egészségpénztárral, ezért rekreációja, gyógyulása egyik frappáns módja, ha egészségpénztárán keresztül számolja el annak költségeit.


A Hunguest Hotels több szállodája nyújt egészségügyi szolgáltatást vendégei számára, ezért továbbra is szeretettel várjuk Önöket!

Melyek az Egészségpénztári tagság előnyei?

1. A pénztártag a befizetés 20 százalékát, de legfeljebb 100.000 forintot a személyi jövedelemadójából jóvá írathat az egészségpénztári számláján. Az a magánszemély, aki 2020. január 1. előtt tölti be az öregségi nyugdíj-korhatárt, további 30.000 forintról rendelkezhet.

2. A befizetést nem csak a pénztártag, hanem egyenes ági, közeli hozzátartozói is felhasználhatják.

3. A munkáltatót a munkavállaló egészségpénztári számlájára történő befizetés után - a minimálbér 30 százalékáig - mindössze 19,04 %-os SZJA terheli, így ez az alkalmazotti juttatások egyik „legolcsóbb” módja.

4. Az egészségpénztár finanszírozza a gyógyüdülést, vagyis az olyan üdülést, ahol a szolgáltatás része egy elszámolható gyógyszolgáltatás is.

5. A Hunguest Zrt. alábbi szállodáiban egészségpénztárnál ADÓMENTESEN elszámolható csomagokat tudunk nyújtani:

Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló
Hunguest Hotel Béke, Hajdúszoboszló
Hunguest Hotel Flóra, Eger
Hunguest Hotel Forrás, Szeged
Hunguest Hotel Freya, Zalakaros
Hunguest Hotel Helios, Hévíz
Hunguest Hotel Panoráma, Hévíz
Hunguest Hotel Pelion, Tapolca

A HUNGUEST Hotels belföldi szállodáiban 5-7%-os kedvezmény jár Önnek egészségpénztári számla igénylésekor, amennyiben az Ön egészségpénztára a Hunguest Zrt-vel szerződésben áll. (Tájékozódjon az oldal alján a szerződésben álló egészségpénztárakról és a biztosított 5 ill. 7%-os kedvezményekről).

A Hunguest Zrt. további szállodái* is lehetőséget biztosítanak az egészségpénztári tagok számára, hogy egészségpénztári számlájuk terhére finanszírozzák a szolgáltatásaikat, azonban az üdülés során az egészségpénztári keretből kifizetett összeg adókötelezettséget von maga után, mivel ezen szállodáinkban üdülése során gyógy-szolgáltatást nem tud igénybe venni.

* Rekreációs üdülés elszámolására alkalmas szállodáink felsorolása: Hunguest Hotel Erkel (Gyula), Hunguest Hotel Forrás (Szeged), Hunguest Grandhotel Galya (Galyatető), Hunguest Hotel Répce (Bükfürdő), Hunguest Hotel Répce Gold (Bükfürdő), Hunguest Hotel Palota (Lillafüred), Hunguest Hotel Platánus (Budapest), Tulip Inn Budapest Millennium (Budapest).

Az egészségpénztári tagság további feltételeit, a részletes kondíciókat, és a vonatkozó szabályozást az Egészségpénztárak és a magánszemélyek, illetve az Egészségpénztárak és a HUNGUEST Hotels Csoport között kötött egyes szerződések, valamint a Személyi jövedelemadóról és az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló törvények tartalmazzák.

A Hunguest Zrt. az alábbiakban felsorolt hét egészségpénztárnak, az eddigi 5% tagi kedvezmény helyett 7% kedvezményt nyújt 2012. október 31-ig:

Dimenzió , Generali, MKB, OTP, Patika-Új Pillér, Tempo, Vasutas

6. 2011. január 12-től a Hunguest Zrt. azon szállodáiban, amelyekben kizárólag rekreációs üdülés formájában lehetséges az üdülés elszámolása egészségpénztári keret terhére, az egészségpénztári tagok számára biztosítjuk a 10%-os kedvezményt pontjóváírás formájában.

Tájékoztatjuk a Kedves Egészségpénztári tagokat, hogy a kedvezményeket az alábbiak alapján vehetik igénybe:
-    ingyenes Egyéni Törzskártya igénylése, pontok jóváírása: abban az esetben van mód a pontok jóváírására, amennyiben a számla kizárólag az Egyéni Törzskártya tulajdonosa nevére van kiállítva. Részletes igénylési folyamatot lásd lent „Az Egyéni Törzskártya ingyenes megszerzésének feltétele” pont alatt.
-    5 ill. 7%-os kedvezmény: abban az esetben van mód ezen kedvezmény igénybevételére, amennyiben a számla az egészségpénztár nevére szól
A fentiek értelmében minden egészségpénztári tagnak INGYENESEN ajánljuk fel a Hunguest Zrt. EGYÉNI TÖRZSKÁRTYÁJÁT az alábbi szállodáinkban:

**
Hunguest Hotel Erkel
HUNGUEST Hotel Forrás, Szeged
HUNGUEST Hotel Freya, Zalakaros
HUNGUEST Grandhotel Galya, Galyatető
HUNGUEST Hotel Répce, Bükfürdő
HUNGUEST Hotel Répce Gold, Bükfürdő
HUNGUEST Hotel Palota, Lillafüred
HUNGUEST Hotel Platánus, Budapest
HUNGUEST Hotel Millenium, Budapest

Az Egyéni Törzskártya ingyenes megszerzésének feltétele:
Azon egészségpénztári tag aki a fent felsorolt Hunguest Hotels szállodák** bármelyikében szeretne üdülni, már az első megrendelés esetén megkapja az 10 %-os kedvezményt utólagos pontjóváírás formájában ingyenes Egyéni Törzskártyájára készpénzes, bankkártyás ill. üdülési csekkes fizetés esestén, amennyiben a számla kizárólag az igényelt Egyéni Törzskártya leendő tulajdonosa nevére szól.
 
Az egészségpénztári tag a törzskártya gyártatásához szükséges Törzskártya jelentkezési lapot kizárólag személyesen, azon fenti szálloda recepcióján adhatja le, ahol szállásfoglalása van, és üdülését már megkezdte.
A szálloda recepcióján az egészségpénztári tag egészségpénztári kártyáját lefénymásolják, majd a fénymásolatot és a vendég tartózkodásának számláját a kitöltött jelentkezési lap mögé tűzik. Ezen információk szükségesek a beazonosításhoz, és az ingyenes kártya igényléséhez.
 
A törzskártya és az egészségpénztári kártya kizárólag ugyanazon névre szólhat, egy egészségpénztári kártya kapcsán több Törzskártyát nem áll módunkban ingyenesen kiállítani. Természetesen a kártya díjának befizetésével bárki továbbiakban megigényelheti a kártyát.
A törzskártyákat minden esetben kipostázzuk a jelentkezési lapon megadott postacímre, amennyiben erről a vendég másképp nem rendelkezik a jelentkezési lapon.
 
A törzskártyát az egészségpénztári tag a továbbiakban bármely Hunguest Hotels szállodában felhasználhatja abban az esetben, ha nem egészségpénztári elszámolásra veszi igénybe a szálloda szolgáltatásait. A két feltétel együtt nem teljesülhet! 
 
A Hunguest Hotels Egyéni Törzskártya előnyeiről, használatáról itt tudhat meg többet.

Egészségpénztárak, melyekkel a Hunguest Hotels szerződésben áll:
(amennyiben szállodai megrendeléséről egészségpénztári számlát szeretne kapni, kérjük érdeklődjön közvetlenül a szállodánál, az Ön Egészségpénztáránál elszámolható szolgáltatásokról)

ADOSZT Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztára
Egészségpénztári hotel akciókAllianz Hungária Egészségpénztár
Dimenzió Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
EGÉSZSÉGÉRT Egészségpénztár
Életerő Egészségpénztár
Erőnlét Egészségpénztár
Extra-Fit Egészségpénztár
Fitt  Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár
Generali Egészségpénztár
GYÉMÁNT Országos Egészségpénztár
Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára
Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár
KARDIREX Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
K&H Medicina Egészségpénztár
MKB Egészségpénztár
OTP Országos Egészségpénztár
Egészségpénztárak, tudnivalók, egészségpénztári szolgáltatásokPatika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár
Postás Egészségpénztár
PRO VITA Első Magyar Kiegészítő Egészségpénztár
QUAESTOR Egészségpénztár
TEMPO Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár
Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
Vitalitás Országos Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
Vitamin Egészségpénztár
Wellness Országos Önkéntes Egészségpénztár

Kapcsolódó ajánlatok, információk:
HUNGUEST HOTELS GYÓGYÜDÜLÉSEK
HUNGUEST HOTELS WELLNESS, EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ AJÁNLATOK